Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κώστας Καρβούνης: Εξαιρετική επιλογή της ΝΔ η Ρόδη Κράτσα, στηρίζω χωρίς δισταγμό

ΝΔ
19 Οκτωβρίου 2018 / 07:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην «απορία» που εκφράστηκε στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Ενημέρωσης, με τον υπότιτλο «Χάθηκε ο Καρβούνης!»

αναφορικά με την επιλογή από την ΝΔ της Ρόδης Κράτσα, ως υποψήφιας Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, απάντησε άμεσα ο Κώστας Καρβούνης, του οποίου το όνομα είχε «ακουστεί» πρώτο για την υποψηφιότητα.



Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι η Ρόδη Κράτσα είναι μια σημαντική προσωπικότητα και εξαιρετική επιλογή, την οποίαν ο ίδιος στηρίζει χωρίς δισταγμό. Η στόχευση είναι να  «ξαναμπεί η Ελλάδα στο δρόμο της πραγματικής ανάπτυξης απαλλασσόμενη από τις αυταπάτες του παρελθόντος και τον καταστροφικό λαϊκισμό που μας οδήγησαν ως εδώ. Στην προσπάθεια αυτή δεν χωρούν προσωπικές πολιτικές, «αντάρτικα», γινάτια και νοοτροπίες και πρακτικές κοτζαμπάσηδων».

Παραθέτουμε την επιστολή

Αγαπητή Ενημέρωση,
Ομολογώ ότι με εξέπληξε ευχάριστα η ανησυχία για την «τύχη» μου που εκφράζεται στο σημερινό (19/10) φύλλο σου. Σπεύδω λοιπόν να διαβεβαιώσω ότι είμαι καλά και είμαι παρών. Για την ιστορία του πράγματος ας μου επιτραπεί να σημειώσω ότι όταν περί τα μέσα Αυγούστου με κάλεσε στο γραφείο του ο Πρόεδρος της ΝΔ για να συζητήσουμε για την υποστήριξη της ΝΔ στο πρόσωπό μου ως υποψηφίου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, επιλογή η οποία θα αντιπροσώπευε αν μη τι άλλο την βούληση για ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες, θεώρησα την πρόταση τιμητική και έθεσα εαυτόν στη διάθεση του Προέδρου.  
Εκείνη την χρονική στιγμή δεν είχε ακόμη εκδηλωθεί το ενδιαφέρον της κας Ρόδης Κράτσα για το οποίο ενημερώθηκα αρχές Σεπτεμβρίου. Η κα Κράτσα είναι μια σημαντική προσωπικότητα με μακρά θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο και πλούσια εμπειρία σε θέματα Περιφερειακής πολιτικής και ανάπτυξης. Αποτελεί επομένως εξαιρετική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Περιφέρειά μας, επιλογή που στηρίζω χωρίς δισταγμό. Άλλωστε ουδέποτε είχα «προσωπική» στρατηγική καθώς ουδέποτε είδα την πολιτική με τρόπο άλλο παρά μόνον ως ευκαιρία να προσφέρω με τις όποιες γνώσεις, εμπειρίες και ικανότητες διαθέτω στον τόπο που με μεγάλωσε.
Επιτρέψτε μου με την ευκαιρία δυο μικρά σχόλια:
Ο ρόλος της Περιφέρειας ως εργαλείου ανάπτυξης είναι εξαιρετικά σημαντικός και πρέπει να αντιμετωπίζεται με την ανάλογη σοβαρότητα, μακριά από κάθε είδους προσωπικές ή μικροκομματικές πολιτικές οι οποίες άλλωστε μας έχουν στοιχίσει στο παρελθόν. Η επίκληση της εντοπιότητας ως βασικού κριτηρίου επιλογής προφανώς στερείται λογικής στο επίπεδο της Περιφέρειας καθώς αντίκειται στην ίδια την έννοια της Περιφέρειας ως ενιαίας γεωπολιτικής οντότητας.  Η επιλογή του/της επικεφαλής και των προσώπων που θα τον/την πλαισιώσουν οφείλει πρωτίστως να διασφαλίζει την μετά την εκλογή δυνατότητα παραγωγής και υλοποίησης πολιτικών ουσιαστικής, βιώσιμης ανάπτυξης, με στόχο την ευημερία του συνόλου των πολιτών της Περιφέρειας.
Η σημερινή συγκυρία επιβάλλει τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις με μια και μόνη στόχευση: να ξαναμπεί η Ελλάδα στο δρόμο της πραγματικής ανάπτυξης απαλλασσόμενη από τις αυταπάτες του παρελθόντος και τον καταστροφικό λαϊκισμό που μας οδήγησαν ως εδώ. Στην προσπάθεια αυτή δεν χωρούν προσωπικές πολιτικές, «αντάρτικα», γινάτια και νοοτροπίες και πρακτικές κοτζαμπάσηδων. Η συστράτευση στον κοινό αγώνα όλων των δυνάμεων που θέλουν μια σύγχρονη Ελλάδα με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό είναι επιβεβλημένη. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται θα πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη των όποιων επιλογών του.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τη φιλοξενία
Κ. Καρβούνης