Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόταση για ποινές - χάδι στις μη αδειοδοτούμενες ΠΑΕ

Football League
18 Οκτωβρίου 2018 / 17:36
Σπύρος Πίκουλας

ΑΘΗΝΑ. Όταν μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να το βλέπουμε σοβαρά και να ισχύουν κάποιοι κανόνες που δε θα προκαλούν.

Όμως οι αρμόδιοι φορείς φροντίζουν κάθε φορά να δημιουργούν συνθήκες τέτοιες που να βολεύουν ομάδες κυρίως που δεν έχουν τα φόντα να παίζουν στα πρωταθλήματα, αποσκοπώντας βεβαίως σε άλλα οφέλη (κυρίως ψηφοθηρικά), κάτι που διακρίνει τον Έλληνα. Την Πέμπτη 18/10 η ΕΕΑ θα συνεδρίαζε για να εξετάσει τους φακέλους των ομάδων της Football League, για να δώσει τις απαιτούμενες άδειες.
Όμως στην Ελλάδα είτε τηρείς τις προϋποθέσεις είτε όχι, το παραθυράκι να συμμετέχεις υπάρχει και αν κάποιες ποινές τα προηγούμενα χρόνια ανάγκαζαν ομάδες να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα λόγω της ανικανότητας να είναι μέσα στο πλαίσιο του νόμου, πάντα υπάρχει το αντίδοτο για να προστατευτούν και φέτος σκέφτονται να αλλάξουν τα δεδομένα σε τέτοιο βαθμό που δε θα επηρεάσει τη συμμετοχή, επιβάλλοντας ποινές χάδι. Το ότι μια ομάδα δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί, άρα θα να μη συμμετέχει σε επαγγελμαιτκή κατηγορία, ούτε που το βάζουν στο τραπέζι.
Έτσι, την αλλαγή των ποινών που επιβάλλονται στις ΠΑΕ που δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν άδεια ετοιμάζει η ΕΠΟ και η σχετική εισήγηση κατατέθηκε από την πλευρά της Ομοσπονδίας, η οποία είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για τις μη αδειοδοτούμενες ΠΑΕ καθώς μεταξύ άλλων καταργεί την ποινή αφαίρεσης βαθμών.
Οι πληροφορίες λένε ότι μη αδειοδοτούμενη ΠΑΕ θα είναι υποχρεωμένη να έχει στην 11άδα της επτά παίκτες με δυνατότητα συμμετοχής στην Εθνική. Θα μπορεί να αποκτήσει όσους ελεύθερους ποδοσφαιριστές θέλει αλλά θα απαγορεύεται μεταγραφή ποδοσφαιριστή με καταβολή αντιτίμου σε άλλη ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων δανεισμού.
Ακόμη θα μπορεί να ανανεώσει τα συμβόλαια όσων παικτών είναι ήδη στην ομάδα, να αποκτήσει όσους παίκτες θέλει κάτω των 23 ετών (ανεξαρτήτως εθνικότητας και ηλικίας), καθώς και δύο ποδοσφαιριστές άνω των 23 ετών (ανεξαρτήτως εθνικότητας και ηλικίας). Το κόστος του συνόλου των συμβολαίων (μαζί με τις νέες εγγραφές ή ανανεώσεις) δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το ύψος της τελευταίας αγωνιστικής περιόδου σε καθαρά ποσά.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια