5η θέση για την Καρύδη στην Ολυμπιάδα Νέων

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ. Την πρώτη μέρα που έφτασε στην Αργεντινή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, ο προπονητής Παύλος Σκορδίλης

17
Οκτωβρίου / 2018

μας είχε δηλώσει αποκλειστικά ότι επιτυχία θα ήταν τα δυο μας κορίτσια, η Σπυριδούλα Καρύδη του ΚΓΣ και η Παναγιώτα Δόση του ΑΟ Κέρκυρα 2015 να μπουν στην εξάδα. Μία πάνω μία κάτω ήταν τελικά ο απολογισμός για τις Κερκυραίες αθλήτριες που μαζί με 11 ακόμη αθλητές εκπροσώπησαν τη χώρα μας στον στίβο. Όπως γράψαμε χθες η Π. Δόση πήρε την 7η θέση στην τελική κατάταξη.
Η Σπυριδούλα Καρύδη, αργά το βράδυ της Τρίτης (22:20 ώρα Ελλάδος) έδωσε τον δεύτερο αγώνα της στο τριπλούν και με άλμα στα 12,84 μ. (0,7) στην τέταρτη και τελευταία τη προσπάθεια κατέλαβε την πέμπτη θέση. Η νεαρή αθλήτρια ξεκίνησε με άκυρο άλμα και συνέχισε στα 12,82 μ. και 12,70 μ. και ολοκλήρωσε επιτυχημένα την παρουσία της στη διοργάνωση. Επειδή η τελική κατάταξη μετράει στο σύνολο των δυο αγώνων αφού υπολογιστεί η καλύτερη επίδοση από τον καθένα, η Σπυριδούλα πήρε τελικά την 5η θέση, μια σπουδαία διάκριση για την Κερκυραία αθλήτρια. 
Πλέον τα δυο κορίτσια μαζί με τον προπονητή Παύλο Σκορδίλη αναμένεται να επιστρέψουν και να ξεκουραστούν για λίγες μέρες, αφού θα πρέπει στη συνέχεια να μπουν σε ρυθμούς προετοιμασίας για την επόμενη χρονιά.

Σπύρος Πίκουλας