Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά για την Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας στο Δημοτικό Θέατρο

Εκδήλωση
17 Οκτωβρίου 2018 / 06:20
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή τη 17η Οκτωβρίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας», έτσι όπως ανακηρύχθηκε το 1993 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου


 Κέρκυρας θα πραγματοποιήσει εντυποδιανομή και ενημέρωση των  πολιτών στη Γ. Θεοτόκη (Δημοτικό Θέατρο) από τις 10:00π.μ. εώς τη 13:00μ.μ.
 οικονομική αλλά κυρίως η κοινωνική κρίση έχει οδηγήσει  το σύγχρονο άνθρωπο σε πολλά αδιέξοδα. Η ανεργία, η ανασφάλιστη εργασία, η μείωση αποδοχών και ασφαλιστικών παροχών, η υποαπασχόληση, η ανισότητα, η προσφυγιά αποτελούν θλιβερή καθημερινότητα για πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως. Στην Ελλάδα συγκεκριμένα, τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, καταγράφεται αύξηση της φτώχειας κατά 40%.
Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Σε αυτά μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.
Είναι τα πρώτα σημεία επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του κάθε Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας, παρέχονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, μαθησιακή στήριξη παιδιών και εφήβων, διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.