Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

2ο Συνέδριο Τουρισμού ΑειForum: Εκεί που χτυπά η καρδιά της κερκυραϊκής οικονομίας

ΑειForum
16 Οκτωβρίου 2018 / 07:28

Από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2018 στο ιστορικό κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος της Κέρκυρας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συνεπικουρούμενοι από το σύνολο των φορέων του νησιού,  διοργανώνουν αυτό το σαββατοκύριακο για δεύτερη χρονιά το Συνέδριο Κερκυραϊκού Τουρισμού με τίτλο: Corfu Tourism αειForum.
Το νησιωτικό σύμπλεγμα της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων είναι από τα πρώτα μέρη στη Μεσόγειο που δέχθηκε τον οργανωμένο τουρισμό, διατηρεί τη φυσική του ομορφιά και χαίρεται το πολιτιστικό του απόθεμα, νοιώθει όμως τις υποδομές του να κλονίζονται από ένα απαιτητικό, αυξανόμενο και συνεχώς διαμορφούμενο τουριστικό κύμα. Συνειδητοποιεί δε ότι και οι συναφείς προορισμοί της Μεσογείου βιώνουν αντίστοιχες επιπτώσεις. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο από την πλευρά του ιδρύοντας ένα καινοτόμο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών που θα λειτουργήσει από το 2019-20, νοιώθει την υποχρέωση της ενεργούς συμμετοχής στην αντιμετώπιση της νέας τουριστικής τάξης πραγμάτων.
 
Οι θεματικές ενότητες
 
To Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Ιόνιο Ακαδημία και θα περιλαμβάνει 4 συνεδρίες και τρία workshops.
Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. το Συνέδριο θα ανοίξει στην αίθουσα τελετών της Ακαδημίας με τη συζήτηση του εξαιρετικά σημαντικού θέματος της οικονομίας του διαμοιρασμού και των επιπτώσεων της στην οικονομία και την κοινωνική συνοχή του τόπου.
Μετά το τέλος της συνεδρίας, το ενδιαφέρον θα μεταφερθεί στην αίθουσα της Συγκλήτου όπου η κερκυραϊκή εταιρία Corfuland θα οργανώσει ένα workshop - εργαλείο για τους επαγγελματίες του τουρισμού.
Το απόγευμα του Σαββάτου θα συζητηθεί το φλέγον ζήτημα της φέρουσας ικανότητας του τουρισμού στην Κέρκυρα και στη Μεσόγειο. 
Θα ακολουθήσει ένα δεύτερο και πολύ χρήσιμο για τους ξενοδόχους και ιδιοκτήτες καταλυμάτων workshop από την εταιρία m-hospitality.
H πρώτη μέρα θα ολοκληρωθεί με τη συζήτηση για την αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος στον Τουρισμό με παραδείγματα από όλη τη Μεσόγειο και με το τρίτο αλλά πολύ χρήσιμο workshop - εργαλείο για τη Διαχείριση της Κρουαζιέρας από την καθηγήτρια Εύα Στεφανιδάκη.
Την Κυριακή το πρωί στις 11, το κορυφαίο ζήτημα της εξέλιξης της Τεχνολογίας και της επίδρασης της στον Τουρισμό θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον καθώς άπτεται της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.
Οι συνεδρίες του διημέρου θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Κυριακής με μια ξεχωριστή συζήτηση για το κριτήριο και το μέλλον των μεγάλων επενδύσεων στην Κέρκυρα.
Το κλείσιμο του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει σύνοψη και εξαγωγή συμπερασμάτων από τους δημοσιογράφους που συντόνισαν τις συνεδρίες.
Σημειώνεται ότι όλες οι συνεδρίες θα λάβουν χώρα στην αίθουσα τελετών - auditorium, στον 1ο όροφο της Ιονίου Ακαδημίας και όλα τα workshops στην αίθουσα της Συγκλήτου στον 2ο όροφο.
 
Ποιοι
 
Στις εργασίες του Συνεδρίου που θα διεξαχθεί από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2018 στο ιστορικό κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας, του πρώτου ελληνικού Πανεπιστημίου, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, της κεντρικής κυβέρνησης, του FedHATTA, των σημαντικότερων μεσογειακών προορισμών, επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και εκπρόσωποι εταιρειών, οι οποίες έχουν επενδύσει στην Κέρκυρα.
Το 2ο Συνέδριο για τον Κερκυραϊκό Τουρισμό οργανώνεται από τον Δήμο της Κέρκυρας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Κέρκυρας, το Τεχνικό Επιμελητήριο-Τμήμα Κέρκυρας, τον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας, τις ενώσεις AOCTA, fedHATTA, Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Κέρκυρας, Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, Επιστημονική Εταιρεία Τουρισμού, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ionian Inspires και τις Εκδόσεις ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
Η υλοποίηση του Συνεδρίου, γίνεται με την ευγενική χορηγία των εταιριών Sky Express, Domes Miramare Corfu, Lord Travel και Corfuland.