Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βενετσιάνικο Πηγάδι και Etrusco στα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδος για το 2018

Venetian Well
16 Οκτωβρίου 2018 / 07:12
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τελετή Απονομής Βραβείων για τα 100 καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα για το 2018 πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, στις 19:30 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος

Μιχάλης Κακογιάννης. Ανάμεσά τους βραβεύτηκαν δύο κερκυραϊκά εστιατόρια. Το Venetian Well (Βενετσιάνικο Πηγάδι) και το Etrusco.
Λίγα λόγια
Κάθε χρόνο 100 opinion leaders και trendsetters από τους χώρους της γαστρονομίας, των media, των επιχειρήσεων, της πολιτικής, των τεχνών και του lifestyle προτείνουν τα αγαπημένα τους στέκια για φαγητό. Έτσι και φέτος επέλεξαν τα 100 κορυφαία εστιατόρια της χώρας για το 2018.
Ανάμεσα στην κριτική επιτροπή ήταν οι:
Μάκης Πουνέντης – Παρουσιαστής & Ραδιοφωνικός Παραγωγός, Τζένη Μελιτά – Δημοσιογράφος – Παρουσιάστρια, Idra Kayne – Ερμηνεύτρια, Σπύρος Μαργαρίτης – TV&Radio Host, Δημήτρης Μακαλίας – Ηθοποιός, Βησσαρίων Παρθένης – Σεφ, Χάρης Ντάβλας – PR Manager, Νίκος Νάσιουτζικ – Επιχειρηματίας, Ελιάνα Χρυσικοπούλου – Δημοσιογράφος, Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου – Ιδιοκτήτρια En Lefko, Γιώργης Τσαμπουράκης – Ηθοποιός.
Η πολυφωνία αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των Restaurant 100 Awards τα οποία αναδεικνύουν τα στέκια των «ψαγμένων» foodies, ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας.  Άλλο ένα διαφοροποιό στοιχείο των βραβείων είναι ότι οι κριτές ψηφίζουν με απόλυτη ελευθερία, χωρίς να δεσμεύονται από κάποια λίστα προεπιλογών.
Ανανεωμένες είναι και οι κατηγορίες βράβευσης στα Restaurant 100 Awards 2018. Οι φετινές «χρυσές δεκάδες» θα περιλαμβάνουν Top 10 Ethnic Cuisine Restaurants, Top 10 Restaurants for Fish, Top 10 Restaurants for Meat και Top 10 Streetfood. Όσον αφορά τα πρόσωπα που θα αναδείξει η φετινή διοργάνωση, δύο νέοι τίτλοι που προστίθενται είναι αυτοί του Game Changer και του Best Young Sommelier.
Τα Restaurant 100 Awards διοργανώνει το Hotel&Restaurant της Boussias Communications με χορηγό την Unilever Food Solutions.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.