Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Με τον δήμαρχο δυστυχώς άλλα λέμε κατ΄ ιδίαν και άλλα δημόσια» λέει ο Α. Σάντης της NCH

Ερημίτης
15 Οκτωβρίου 2018 / 08:09
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Υπονοούμενα για τη στάση του Κ. Νικολούζου σχετικά με την επένδυση στον Ερημίτη αφήνει ο διευθύνων σύμβουλος της επενδύτριας εταιρείας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνέντευξη τύπου στα αθηναϊκά ΜΜΕ έδωσε το Σάββατο το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κέρκυρας η NCH Capital, για τη σχεδιαζόμενη επένδυση στην περιοχή του Ερημίτη της Κασσιόπης.
Ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Σάντης, μίλησε για τις δικαστικές διαμάχες που καθυστερούν την επένδυση σχολιάζοντας "Δεν πήγαμε από μόνοι μας να δημιουργήσουμε αυτό το έργο, ανταποκριθήκαμε σε μία μια πρόσκληση του Ελληνικού Δημοσίου σε μία περίοδο όπου ο περισσότερος κόσμος, είτε αυτός ήταν Έλληνες επενδυτές είτε ξένοι, γύριζε την πλάτη στην Ελλάδα. Αν αυτή είναι η συμπεριφορα που ένας επενδυτής ξένος αντιμετωπίζει στην Ελλάδα διερωτώμαι γιατί πρέπει να τρέχουμε να φέρουμε επενδυτές όταν δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τους επενδυτές που έχουν έρθει".
Ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Σάντης αναφέρθηκε στην στάση που έχει κρατήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο δήμαρχος Κέρκυρας αλλά και τις αντιδράσεις που κατά καιρούς έχει ξεσηκώσει το έργο και τόνισε ότι Περιφέρεια και Δήμος αλλά και μικρές ομάδες πολιτών (σ.σ. εξι ατόμων) "έχουν πάει το έργο 11 φορές στα δικαστήρια και τις 11 δικαιωθήκαμε. (...)»
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του news247.gr  ο κύριος Σάντης, άφησε και υπονοούμενα, για τη στάση του Δημάρχου: «Με τον δήμαρχο δυστυχώς άλλα λέμε κατ' ιδίαν και άλλα δημόσια".
Την ίδια μέρα που η επενδύτρια εταιρεία έδινε τη συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Αθήνας, να σημειωθεί, όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φιλοξενούσαν άρθρο του Δημάρχου Κώστα Νικολούζου για την επένδυση στον Ερημίτη με τίτλο «Παραμύθι χωρίς τέλος». Υπενθυμίζεται ότι αντίθετη στάση στην επένδυση κρατάει και ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, με πιο πρόσφατες τις δηλώσεις του στο Protagon.gr. Εξάλλου, αμφότερες οι αυτοδιοικητικές αρχές έχουν πρωτοστατήσει σε δικαστικές διαμάχες με την επενδύτρια εταιρεία.   

Δείτε εδώ το δημοσίευμα του news247.gr

Χορηγία στην ομάδα μπάσκετ του Φαίακα 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Φαίακας παρουσίασε τις νέες του εμφανίσεις με χορηγό την NCH Capital. Ο Ανδρέας Σάντης, προτίμησε αντί για σήμα της ομάδας στη φανέλα, να περάσει το μήνυμα «stop bullying», αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τις καθυστερήσεις της επένδυσης στην Κέρκυρα. 



ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.