Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ελεύθερη είσοδος για τον εορτασμό συμπλήρωσης ενός χρόνου λειτουργίας του Μουσείου Καποδίστρια

Μουσείο Καποδίστρια
12 Οκτωβρίου 2018 / 09:50
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στα μέσα Οκτωβρίου το ανανεωμένο Μουσείο Καποδίστρια συμπληρώνει έναν χρόνο λειτουργίας και για να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες του, θα λειτουργήσει το Σαββατοκύριακο 13

και 14 Οκτωβρίου με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για όλους. Επισκέψιμες ώρες: 10:00 έως 16:00.

Σύντομος απολογισμός 1ου έτους λειτουργίας:
Μετά τα λαμπρά εγκαίνια στις 15 Οκτωβρίου 2017, τα οποία τελέστηκαν από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, το κοινό όχι μόνο της Κέρκυρας αλλά και της ευρύτερης Ελλάδας και του εξωτερικού έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και αγκάλιασε το νέο Μουσείο Καποδίστρια, το οποίο έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα πάνω από 7.000 ενήλικες και παιδιά. Οι επισκέπτες, είτε μεμονωμένα είτε συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές δράσεις ή καλλιτεχνικές και επιστημονικές εκδηλώσεις, γνώρισαν τη μόνιμη έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια και τον κήπο της Κουκουρίτσας.
Το Μουσείο Καποδίστρια έδωσε αμέσως το στίγμα του ως σύγχρονος φορέας πολιτισμού και έρευνας αλλά και ως σημαντικό αξιοθέατο, το οποίο λειτουργεί με ευαισθησία ως προς την ιστορία του τόπου και με ευθύνη για τη διατήρηση της μνήμης και την προβολή του έργου του Ιωάννη Καποδίστρια. Ο Πρόεδρος του Μουσείου, κος Σπύρος Παδοβάς, σημειώνει χαρακτηριστικά:  “Η ανάγκη για τη λειτουργία ενός σύγχρονου Μουσείου για τον Καποδίστρια ήταν εμφανής εδώ και χρόνια. Από τον Οκτώβριο του 2017 που άνοιξε τις πόρτες του το ανανεωμένο Μουσείο Καποδίστρια στην Κουκουρίτσα, απαντάμε καθημερινά σε αυτό το αίτημα για επαφή με την ιστορία και γνωριμία, μέσα από αυθεντικά αντικείμενα και επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες, με τον άνθρωπο και το έργο του θεμελιωτή του Κράτους μας, του Κερκυραίου Ιωάννη Καποδίστρια. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο αποδείξαμε ότι η αποστολή και η σημασία του Μουσείου αυτού, που βρίσκεται στο εξοχικό των Καποδίστρια στους Ευρωπούλους, υπερβαίνει τα όρια της Κέρκυρας, αφού το έργο του Κυβερνήτη σηματοδότησε την πορεία τόσο της Ελλάδας όσο και της μεταναπολεόντιας Ευρώπης”.
Το δυναμικό και ποικίλο πρόγραμμα δράσεων του Μουσείου στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του συμπεριέλαβε, μεταξύ άλλων, επιστημονικές συναντήσεις και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες, συνεργασίες με Πανεπιστήμια, Μουσεία και άλλους φορείς, την έκδοση ενός Οδηγού του Μουσείου, θερινές εκδηλώσεις στον κήπο, λειτουργία Καφέ (ο σχεδιασμός του οποίου διακρίθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής),  καθώς επίσης και συμμετοχή σε εκδόσεις, εκθέσεις και  ντοκιμαντέρ με θέμα τον Ιωάννη Καποδίστρια. Το Μουσείο φιλοδοξεί να συνεχίσει τη δυναμική αυτή πορεία του, συνεχίζοντας την αναβάθμιση των υποδομών του και επεκτείνοντας τις συνέργειες και την επαφή με το κοινό.
 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.