Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Γελέκα στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη (photos)

Κερκυραϊκή Πινακοθήκη
11 Οκτωβρίου 2018 / 12:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην κατάμεστη αίθουσα περιοδικών εκθέσεων της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης,

εγκαινιάστηκε χθες η έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Γελέκα, με τίτλο "Imaginations Through a Painted Canvas".

Ο Σπύρος Γελέκας, αν και μόλις τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη ζωγραφική, έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον του φιλότεχνου κοινού, τόσο στην Κέρκυρα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αποκορύφωμα της έως τώρα εξέλιξής του είναι η παρουσίαση της δουλειάς του σε περιοδικές εκθέσεις στην Κίνα, μαζί με έργα του Σαλβαντόρ Νταλί.

Η παρούσα έκθεσή του στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη αποτελεί ένα ταξίδι στο φανταστικό κόσμο του καλλιτέχνη, μέσα από μια έκρηξη χρωμάτων και συμβολισμών. Τα φανταστικά τοπία που απεικονίζονται στα έργα του είναι μια συνέχεια της επιτυχημένης σειράς "Fantasy Landscapes", που παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, ενώ το εικαστικό ταξίδι πρόκειται να συνεχιστεί και στο εξωτερικό, στο άμεσο μέλλον.
 
Τη χθεσινή εκδήλωση, όπου παρευρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, προλόγισε ο πρόεδρος της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης, Μιχάλης Βραδής. Στη συνέχεια ο Σπύρος Γελέκας μίλησε στους παρευρισκόμενους για τους προσωπικούς στόχους που επιδιώκει να πετύχει μέσα από την τέχνη, καθώς επίσης για τη συγκεκριμένη έκθεση και τη σημασία της για εκείνον.
 
Η έκθεση συνεχίζεται έως τις 16 Νοεμβρίου 2018 και είναι επισκέψιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00-14.00 και 18.00-21.00.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ