Άμεση στέγαση ζήτησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Ιονίου από την Πρυτανεία

Οι πρυτανικές αρχές αρχές δεσμεύθηκαν ότι από 15 Οκτωβρίου θα λειτουργήσει κανονικά η εστία των πρωτοετών

10
Οκτωβρίου / 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε κινητοποίηση προχώρησαν την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου οι φοιτητικοί σύλλογοι των τμημάτων Πληροφορικής, Ιστορικού, ΤΑΒΜ, Τεχνών ήχου και εικόνας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη στέγαση των φοιτητών.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων, από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς «η φοιτητική μέριμνα έχει πετάξει στο δρόμο όλους τους εστιακούς φοιτητές, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να παρατάνε τις σπουδές τους, άλλοι να ματώνουν οικονομικά για την ενοικίαση ενός διαμερίσματος, ενώ άλλοι να αναζητούν φιλοξενία σε γνωστούς και φίλους».Σε αυτή τη κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη φοιτητική μέριμνα από τους φοιτητικούς συλλόγους, όπου έβαλαν μπροστά το αίτημα για άμεση εύρεση στέγης σε όλους τους φοιτητές. Εφόσον δεν υπήρξε θετική απάντηση στα αιτήματα της κινητοποίησης οι φοιτητές αποφάσισαν παρέμβαση στην πρυτανεία. Εκεί οι φοιτητές δήλωσαν ότι δε πρόκειται να αποχωρήσουν από το χώρο, εάν δεν βρεθεί λύση. Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων, οι πρυτανικές αρχές δεσμεύθηκαν, ότι από Πέμπτη 11/10 θα μπορούν να μείνουν στα ξενοδοχεία 54 εστιακοί και ότι από Δευτέρα 15/10 θα λειτουργήσει κανονικά η εστία των πρωτοετών.
Η ανακοίνωση της φοιτητικής μέριμνας για να δηλώσουν ποιοι φοιτητές θέλουν να στεγαστούν στα ξενοδοχεία βρίσκεται στο παρακάτω link:
https://ionio.gr/gr/news/11355/