Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κουλούρα

Εκτίμηση της Πυροσβεστικής ότι είναι θέμα χρόνου η οριστική κατάσβεση, επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια του οι κάτοικοι της Βίγλας.

09
Οκτωβρίου / 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Το ελέγχουμε… Κι εκτιμούμε ότι σε λίγη ώρα, θα έχει τελειώσει…».
Τούτη ήταν η τελευταία (ώρα 19.51) ενημέρωση που είχε το enimerosi.com από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σχετικά με την φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε όγκο συσσωρευμένων απορριμμάτων στην περιοχή της Κουλούρας, στη Βόρεια Κέρκυρα και προκάλεσε την (προληπτική) εκκένωση του οικισμού Βίγλα.
Όπως προκύπτει, τα αντανακλαστικά και η εν γένει διαχείριση της κατάστασης, με την (πολύτιμη) συνδρομή ενός καναντέρ (απ’ τη Θεσσαλονίκη) και τριών PZT (στα δύο της Κέρκυρας, προστέθηκε στην πορεία κι ένα τρίτο, απ’ το Άκτιο), με ρίψεις νερού από αέρος, είχαν το επιδιωκώμενο αποτέλεσμα, με τη φωτιά, να τίθεται υπό έλεγχο και την οριστική της κατάσβεση να δίδεται, αρμοδίως, ως θέμα χρόνου.
Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ένοικοι των (περίπου) 15 σπιτιών (αρκετά, βίλες και ενοικιαζόμενα) του εκκενωθέντος οικισμού, μετά την ύφεση της φωτιάς, επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια τους. Ωστόσο, ο επαρχιακός δρόμος δεν έχει δοθεί ακόμη σε κυκλοφορία, λόγω του έντονου καπνού.
Σύμφωνα με δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη, Νικολέτας Πανδή στο ΑΠΕ-ΜΜΕ, οι υδροφόρες της Περιφέρειας, αλλά και του Δήμου, που συνέδραμαν στην επιχείρηση κατάσβεσης θα παραμείνουν όλο το βράδυ στην περιοχή, μαζί με επίγεια τμήματα της Πυροσβεστικής, προκειμένου να αποφευχθεί οιοδήποτε δυσάρεστο στην (απευκταία) περίπτωση απροόπτου.

ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ