Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΝΟΔΕ για διαίρεση του δήμου: Άλλα είναι τα αιτία της σημερινής κακοδαιμονίας της Κέρκυρας

ΝΟΔΕ Κέρκυρας
09 Οκτωβρίου 2018 / 07:26

Η χωροταξική διαίρεση καθαυτή δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός ούτε και λύνει από μόνη της προβλήματα, αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννης Κοντός.

Με αφορμή την έντονη κινητικότητα και επιμονή κάποιων πολιτικών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ της Κέρκυρας, που μάλιστα το θέμα δεν αποτελεί και δίκη τους αρμοδιότητα (!!!), αναφορικά με την χωροταξική διαίρεση του ενιαίου Δήμου, κρίνεται σκόπιμο να επισημάνουμε κάποια πράγματα.
Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε σε τέτοιες συζητήσεις προεκλογικά και δη ελάχιστους μήνες προ των εκλογών. Είναι προφανές ότι οι προθέσεις αυτών που «σπρώχνουν» αυτά τα σχέδια δεν είναι αγαθές, αλλά προσβλέπουν σε κομματικά ή ενδεχομένως προσωπικά οφέλη. Η άποψη αυτή ενισχύεται όταν ο ίδιος ο Δήμαρχος Κέρκυρας, στέλεχος επίσης του ΣΥΡΙΖΑ, τάσσεται υπέρ του ενός Δήμου!

Επιπλέον τονίζουμε ότι ένα τέτοιο σχέδιο πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του γεωγραφικές προϋποθέσεις, καθώς και εγγυήσεις ότι οι νέοι Δήμοι θα είναι βιώσιμοι οικονομικά και από άποψη πόρων, προσωπικού και εξοπλισμού. Όλα αυτά απαιτούν σοβαρή μελέτη, η οποία βεβαίως, δεν είναι δυνατόν να εκπονηθεί σε ένα μήνα.
Το φαιδρό του πράγματος δε, φαίνεται και από το ζωηρό σενάριο, οι Δήμοι να είναι δυο! Πως αλήθεια; Εκτρώματα τελικά θα φτιάξουμε;

Ας δούμε το παρελθόν και ας διαπιστώσουμε ότι οι παλιοί Καποδιστριακοί Δήμοι, μας κληροδότησαν, μεταξύ άλλων, τεράστιες οφειλές από δάνεια και όχι μόνο, τα οποία ακόμα σήμερα και για πολλά χρόνια ακόμα θα πληρώνουμε.
Επομένως η χωροταξική διαίρεση καθαυτή δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός ούτε και λύνει από μόνη της προβλήματα.
Ως εκ τούτου αλλού πρέπει να ψάξουμε την αιτία της σημερινής κακοδαιμονίας της Κέρκυρας και όχι στην γεωγραφία, χωρίς να αποκλείουμε, όταν αποφασίσουμε να δούμε το θέμα, να το δούμε σοβαρά και κυρίως όχι προεκλογικά.