Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Α. Σκούπουρας και Β. Καββαδίας απέσυραν τις υπογραφές τους από το αίτημα Ραιδεστινού

δημοτικό συμβούλιο
06 Οκτωβρίου 2018 / 07:59
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Για συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το «σπάσιμο» του Δήμου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την υπογραφή τους απέσυραν οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Σκούπουρας και Βασίλης Καββαδίας από την Α/19-9-18 επιστολή Ραιδεστινού, με την οποία ζητούσε να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τη διοικητική διαίρεση του Δήμου Κέρκυρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αντιδήμαρχοι απέσυραν την υπογραφή τους μετά από τη δεύτερη επιστολή Ραιδεστινού στην οποία αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος χρησιμοποιεί εδώ και πολύ καιρό διάφορα «κόλπα» για να μη πραγματοποιηθεί αυτή η συνεδρίαση, δεδομένης της άποψής του για ενιαίο δήμο στην Κέρκυρα. Κατά τα άλλα, ο Βασίλης Καββαδίας και ο Ανδρέας Σκούπουρας, εξακολουθούν να επιθυμούν τη σχετική συζήτηση, όταν το Προεδρείο το αποφασίσει. 
Η απόφαση αυτή των δύο αντιδήμαρχων, η οποία έχει γνωστοποιηθεί στο Προεδρείο το δημοτικού συμβουλίου, δεν επηρρεάζει βέβαια το συσχετισμό, καθώς το αίτημα εξακολουθεί να καλύπτεται από το 1/3 των δημοτικών συμβούλων.

Όπως επεσήμανε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Μουζακίτη, μιλώντας  στο enimerosi.com, αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα το γεγονός ότι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει κανονικά, μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ίσως και την ερχόμενη βδομάδα. 
Πάντως, όπως είπε χαρακτηριστικά, η δημοτική αρχή είχε ούτως ή άλλως σκοπό να κάνει αυτή τη συνεδρίαση και σε καμία περίπτωση δεν «σύρεται» σε αυτήν από το αίτημα του κ. Ραιδεστινού. 
Η Μαρία Μουζακίτη τόνισε «Μετά την συνεδρίαση που διεκόπη, έστειλα μάλιστα έγγραφο σε όλους τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων του νησιού για να καταθέσουν, εφόσον το επιθυμούν, τις θέσεις τους και κυρίως να συζητήσουν το θέμα και να λάβουν αποφάσεις, τις οποίες θα αποστείλουν στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, έτσι ώστε να υπάρχει μια ευρεία αποτύπωση των απόψεων».  
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.