Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα συνεδρίαση για το «σπάσιμο» του Δήμου Κέρκυρας ζητά ο Γ. Ραιδεστινός

χωροταξικό Δήμου
05 Οκτωβρίου 2018 / 11:40

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επανέρχεται με νέο αίτημα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ραιδεστινός, ο οποίος είχε ζητήσει τη συζήτηση του θέματος σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Το θέμα είχε προγραμματιστεί για τη συνεδρίαση της 24ης Σεπτεμβρίου, η οποία διεκόπη επεισοδιακά, μετά την ένταση που προκλήθηκε από τους κατοίκους της Λευκίμμης.

Η νέα επιστολή Ραιδεστινού
  
Την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη σας υπέβαλα το υπογεγραμμένο από 20 Δημοτικούς Συμβούλους αίτημα σύγκλισης ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα «Χωροταξική διάρθρωση του Δήμου Κέρκυρας».
Η συνεδρίαση της 24ης Σεπτέμβρη με αυτό το θέμα αναβλήθηκε και δεν έχετε ακόμα προσδιορίσει μέρα συνεδρίασης ενώ τα περιθώρια αλλαγών γίνονται ακόμα πιο ασφυκτικά.
Είναι θέμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας του Δήμου Κέρκυρας να έχει άποψη και θέση για αυτό το θέμα που αφορά το μέλλον του νησιού και να μην είναι τα κομματικά και βουλευτικά επιτελεία που θα αποφασίζουν για αυτό.
Είναι θέμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας του Δήμου Κέρκυρας να μπορέσουν να εκφραστούν τα Τοπικά Συμβούλια και οι κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς του νησιού.
Το αίτημα για την ειδική συνεδρίαση υπεγράφη από δημοτικούς συμβούλους πολλών παρατάξεων. Παρά τη δεδομένη άποψη του δημάρχου «να μη σπάσει ο δήμος» και τα διάφορα «κόλπα» που έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα για να μη πραγματοποιηθεί αυτή η συνεδρίαση εδώ και πολύ καιρό, επικαλούμαι και πάλι το άρθρο 67 παρ. 2 του 3852/10 και ζητώ να γίνει ΑΜΕΣΑ ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τη χωροταξική αναδιάρθρωση του Δήμου Κέρκυρας.
Για να γίνει ένας όσο το δυνατό πιο γόνιμος και παραγωγικός διάλογος με δυνατότητα να εκφραστούν ΟΛΟΙ, προτείνω να γίνει η συνεδρίαση την Τετάρτη 10 Οκτώβρη στις 14:00.
 
Ραιδεστινός Γιώργος
 
Δημοτικός Σύμβουλος