Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

10 χρόνια κλείνει το δίκτυο νεολαίας Wilde Rose - εκδηλώσεις στην Κέρκυρα

Wilde Rose
03 Οκτωβρίου 2018 / 13:16
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. 10 χρόνια ενταξιακές δραστηριότητες για την νεολαία - το διαπολιτισμικό δίκτυο νεολαίας Wilde Rose (Άγριο Ρόδο) γιορτάζει φέτος στην αίθουσα της ολομέλειας

 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Ο γερμανικός Σύλλογος Wilde Rose ιδρύθηκε το 2008 στο Πότσνταμ της Γερμανίας και 10χρόνια μετά γιορτάζει την επέτειό του στην Κέρκυρα. Γιατί όμως συγκεκριμένα στη Κέρκυρα; Τα τελευταία 5 χρόνια ο Σύλλογος, ο οποίος έχει θέσει ως στόχο του τις ενταξιακές και διαπολιτισμικές δραστηριότητες για την νεολαία, διοργανώνει στην Κέρκυρα ελληνογερμανικές συναντήσεις για νέους. Ενταξιακές συναντήσεις και ανταλλαγές σημαίνει πως όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, κανείς δεν μένει στο περιθώριο, ανεξαρτήτως αναπηρίας η οποιουδήποτε άλλου περιορισμού.
Τα τελευταία μάλιστα χρόνια συμμετέχουν στα σεμινάρια και στις ανταλλαγές μας και πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στην Γερμανία. Τον Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα μια ανταλλαγή με θέμα «Τραύμα των προσφύγων». Από το 2015 ο Σύλλογος τρέχει τα προγράμματα του στο κέντρο συμπερίληψης και ξενώνα νέων Wilde Rose στην Δασιά, την διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει εξαρχής ο Χρήστος Αμβροσιάδης. Ο ξενώνας είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Ξενώνων Νέων Ελλάδας και είναι ένας από τους 22 ξενώνες, αναγνωρισμένος από το Hostelling International. Πολύ βασικός στόχος του συλλόγου είναι η δικτύωση και για αυτό τον λόγο συμμετέχει ενεργά στην ίδρυση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας. Τον σπόρο του έριξε και στην νεολαία ο σύλλογος καθώς βοήθησε στην ίδρυση ενός ελληνικού συλλόγου το Άγριο Ρόδο. Μετά την ιδρυτική συνέλευση το 2017 και την πρώτη γενική συνέλευση αυτή την στιγμή μετρά περίπου 40 νέους από πολλά μέρη της Ελλάδας ως μέλη. Ακόμα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο αλλά έχει ως στόχο τις διεθνείς συναντήσεις νέων με θέματα περιβαλλοντολογικά, πολιτισμικά και αθλητικά τα οποία θα χρηματοδοτούνται εκτός των άλλων από προγράμματα Erasmus+. Αυτή την στιγμή αναζητούν ένα μικρό, οικονομικό και προσβάσιμο γραφείο στο κέντρο της Κέρκυρας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφτεί το Κέντρο στην Δασιά η μπορεί να συμμετάσχει σε μια από τις πολλές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον εορτασμό των 10 χρόνων. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.
Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 11:00 επίσημη έναρξη στην αίθουσα ολομέλειας στην Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 11:00 Ημέρα Ένταξης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 17:00 Ελληνογερμανικό Θέατρο σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΜΕΤΡΟΝ στο Μον Ρεπό
 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.