Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προβληματισμός γονέων και… στη μέση, η αντλία!

ΕΑΚΚ
02 Οκτωβρίου 2018 / 13:06
ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Δυσαρέσκεια συλλόγων και γονέων για «το νερό» στο κολυμβητήριο, η διαδικασία αποκατάστασης της αντλίας και οι, εντός της ημέρας, συσκέψεις.

KEΡΚΥΡΑ. Έντονος μεταφέρθηκε στο enimerosi.com ο (τουλάχιστον) προβληματισμός γονέων σχετικά με τις συνθήκες άθλησης των παιδιών τους στο κλειστό κολυμβητήριο το ΕΑΚΚ.
Η «ποιότητα» του νερού και το ζήτημα της θέρμανσης, προβάλλονται σε κυρίαρχη θέση στην «ατζέντα» της δυσαρέσκειάς τους, με αποτέλεσμα κάποιοι να (φέρονται να) έχουν ρίξει στο τραπέζι ακόμη και την ιδέα δημόσιας διαμαρτυρίας το προσεχές διάστημα, εφ’ όσον, φυσικά, τα προβλήματα συνεχίζουν να υφίστανται.
Τι λέει το ρεπορτάζ; Πρώτον: θέμα πετρελαίου δεν υφίσταται. Δεύτερον: το βασικό πρόβλημα των εν γένει «μηχανολογικών ζητημάτων», επιβεβαιώνεται αρμοδίως ότι έχει να κάνει με τις αντλίες θέρμανσης, εκ των οποίων οι δύο παραμένουν «αδρανείς». Η δε πρώτη, η βασική, εμφάνισε πράγματι, πρόβλημα.
Σύμφωνα με διοικητικές πηγές του ΕΑΚΚ, σχετικά μ’ αυτό το τελευταίο υπήρξε ήδη σήμερα (Τρίτη) κινητικότητα ως προς την αποκατάσταση του προβλήματος (αλλαγή μοτέρ κ.λπ.). Με τις ίδιες πηγές να προσθέτουν ότι έχει δρομολογηθεί, ως προτεραιότητα, η αποκατάσταση και των δύο (των, τρόπον τινά) «εναλλακτικών, ώστε μελλοντικά, σε περίπτωση δυσλειτουργίας της «κεντρικής» να μην εμφανιστούν προβλήματα για τα παιδιά των συλλόγων (επ’ αυτού, σημειώνουμε την καταγγελία γονέα στο enimerosi.com πως την Παρασκευή, μεσούσης της προπόνησης των μικρών αθλητών των συλλόγων, η μικρή πισίνα «άδειασε κατά το ήμισυ», λόγω της χαμηλής, ανυπόφορης θερμοκρασίας).
Συν κάτι ακόμα: την αναμονή, δηλαδή, της -συμπεφωνηθείσης- λήψης εξοπλιστικού υλικού απ’ το κολυμβητήριο της Ναυπάκτου, μετά το «ξεμπλοκάρισμα» (γραφειοκρατικών ή μη) δυσχερειών που προέκυψαν.
Αυτό, πάντως, που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι, τόσο υπεύθυνοι των συλλόγων (μιλάμε για αρχή σεζόν, άλλωστε, και κάθε δυσαρέσκεια των μικρών αθλητών –πόσω μάλλον, τέτοιου «μεγέθους»- είναι εύκολο να καθορίσει επιλογές), όσο και γονείς, εμφανίζονται αρκούντως «κουμπωμένοι» όσον αφορά στην (στο βαθμό που επιβάλλεται) αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του κολυμβητηρίου.
Διόλου τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, για σήμερα το βράδυ, έχει προγραμματιστεί έκτακτο ΔΣ στο ΝΑΟΚ, με το εν λόγω να αποτελεί το μοναδικό θέμα ατζέντας. Την ίδια ώρα, έτερη πληροφορία, έκανε λόγο για (ταυτόχρονη) σύσκεψη (και) του ΔΣ του ΕΑΚΚ, προκειμένου να αποτυπωθεί η πλήρης «χάρτα» των ζητημάτων (και) του κολυμβητηρίου.
Κοινώς, επίκειται, εντός ωρών, ένα ρεπορταζιακό follow up, που αναμένεται με ενδιαφέρον…
ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1978. Πτυχιούχος Φιλολογίας (Φιλοσοφική Σχ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 2001) και δημοσιογραφίας (New York College, 2002), θήτευσε επί 12ετία στην Αθήνα, με κύριες αναφορές τις εφημερίδες Αθλητική Ηχώ (2001-’08) και Εξέδρα / Δ.Ο.Λ. (2008-‘11) συν σειρά συνεργασιών με ιστοσελίδες και περιοδικά. Επιστρέφοντας Κέρκυρα, διετέλεσε υπεύθυνος Γραφείου Τύπου στις ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα και ΑΟ Κασσιώπης (Super League). Συνδημιουργός και αρχισυντάκτης των ιστοσελίδων Corfusports (2011) και Corfustories (2020), της εφημερίδας Corfupress / Corfusports (2016) και των free press mag. Corfu Magazine (2017) και Corfu Stories (2018), μετά τη συνεργασία του με την Καθημερινή Ενημέρωση (2019-’20), επέστρεψε στον όμιλο Ενημέρωση το ’21, λόγω… ΕΝ-The Magazine. Eίναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ (βραβείο «Χρ. Σβολόπουλος», 2010).