Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Μπουένος Άιρες η Δόση με την Ολυμπιακή ομάδα Νέων

Στίβος
01 Οκτωβρίου 2018 / 11:38

ΑΘΗΝΑ. Για το μακρινό Μπουένος Άιρες «πετάει» το μεσημέρι της Τρίτης 2 Οκτωβρίου η Ολυμπιακή Ομάδα Νέων με 13 αθλητές και αθλήτριες,

ώστε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Στην ιδιαίτερα δυνατή ομάδα του στίβου θα βρίσκεται και η Κερκυραία αθλήτρια του ύψους Παναγιώτα Δόση, η οποία βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση, έχοντας στις «αποσκευές» τις πολύ καλές επιδόσεις με κορυφαίο το άλμα στο 1,83, το οποίο είναι και Πανελλήνιο ρεκόρ Κ18.
Η αποστολή θα ταξιδέψει στις 16.00 για τη Μαδρίτη κι από εκεί για την πρωτεύουσα της Αργεντινής. Τα αγωνίσματα του στίβου θα διεξαχθούν 11 με 17 Οκτωβρίου, με αρκετές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής κυρίως στις ρίψεις, τα οριζόντια άλματα και τους δρόμους μεγάλων αποστάσεων. 
Η Παναγιώτα σε δήλωσή της ανέφερε: «Στη διάρκεια του καλοκαιριού κάναμε χαλαρή προπόνηση και τους τελευταίους δύο μήνες μπήκαμε στο στάδιο της προετοιμασίας. Η αλήθεια είναι πως το απόλαυσα αρκετά, ίσως γιατί τον Μάιο που ξεκινούσε ο προαγωνιστικός κύκλος προετοιμασίας ήμουν τραυματισμένη. Στους αγώνες που έκανα σε Νάουσα και Σέρρες έδειξα ότι είμαι σε καλή κατάσταση, ωστόσο οι συνθήκες δεν ήταν αυτές που θα ήθελα για να κυνηγήσω το κάτι παραπάνω, αφού δεν είχα τον απαιτούμενο συναγωνισμό. Το επίπεδο των Αγώνων στο Μπουένος Άιρες θα είναι υψηλό, αντίστοιχο εκείνου στο Γκιορ. Εγώ θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό».
Να υπενθυμίσουμε ότι η Δόση αγωνίστηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιορ, όπου κατέλαβε τη 10η θέση με άλμα στο 1,74. Έχει ατομικό ρεκόρ 1,83 μ., επίδοση που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ Κ18.

Η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

Παίδες
110 μετ’ εμποδίων: Γιάννης Καμαρινός (Ολυμπιακή Δομή)
Επί κοντώ: Αντώνης Σάντας (ΑΟ Φιλοθέης)
Σφυροβολία: Θοδωρής Ζιώγας (ΓΑΣ Νιγρίτας "Βισάλτης")
Ακοντισμός: Γεράσιμος Καλογεράκης (ΟΦΗ)
10.000 μ. βάδην: Ανθιμος Κελεπούρης (Φίλιππος Βέροιας)

Κορασίδες
800 μ.: Ελένη Ιωαννίδου (Φίλιππος Βέροιας)
3.000 μ.: Βασιλεία Σπύρου (Πανιώνιος)
Υψος: Παναγιώτα Δόση (ΑΟ Κέρκυρα 2015)
Τριπλούν: Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ)
Δισκοβολία: Σοφία Κεσίδη(Κένταυρος Χαλκιδικής)
Σφυροβολία: Σταυρούλα Κοσμίδου (Αίολος Μακεδονίας)
Ακοντισμός: Ελίνα Τζένγκο (Κένταυρος Χαλκιδικής)
5.000 μ. βάδην: Ολγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτ.)