Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο λιμάνι της Κέρκυρας έδεσε το πλοίο της Ειρήνης (video-photo gallery)

Peace boat
01 Οκτωβρίου 2018 / 08:26

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Κέρκυρα βρίσκεται το πλοίο της Ειρήνης, μετά τον πρώτο σταθμό του στη Μεσόγειο, το λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο και τους ταξιδιώτες του, υποδέχθηκε στο λιμάνι κερκυραϊκή αντιπροσωπεία, με επικεφαλής το Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο. Στην υποδοχή ήταν παρόντες οι Αντιδήμαρχοι: Τουρισμού Βασίλης Καββαδίας, Πόλης  Νόνη Μάστορα, Παιδείας Σταμάτης Απέργης και Φαιάκων και Παλαιοκαστριτών Νίκος Κορακιανίτης.

Οι 1.000 ταξιδιώτες του, μερικοί εκ των οποίων είναι επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, μεταφέρουν το μήνυμα για παγκόσμια ειρήνη.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους ταξιδιώτες της ειρήνης, μεταξύ των οποίων και επιζήσαντες των ολοκαυτωμάτων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι και υπόγραψε, για την  αποπυρηνικοποίηση και την βιώσιμη ανάπτυξη.


Το Peace Boat, ξεκίνησε για το 99ο Παγκόσμιο Ταξίδι του το Σάββατο 1η  Σεπτέβρη, 2018 από το λιμάνι της Γιοκοχάμα, όπου εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν  για να το αποχαιρετήσουν.
Είναι η πρώτη φορά που τα ταξίδι πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εκστρατεία Δράσης των Ηνωμένων Εθνών για τους Στόχους της  Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ). Το πλοίο αναχώρησε  από την Ιαπωνία με σκοπό να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση, για τους Στόχους της  Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ). 

Το παγκόσμιο ταξίδι του στοχεύει στην προβολή των 17 στόχων του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη μεταξύ των οποίων η σωτηρία των θαλασσών από τη ρύπανση.

Συνολικά το πλοίο θα ταξιδέψει 100 ημέρες.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ