Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων από τη Σερβία (φωτορεπορτάζ)

Παλαίμαχοι
28 Σεπτεμβρίου 2018 / 11:56
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη μνήμη των Σέρβων, που την περίοδο 1916-1918 βρέθηκαν στην Κέρκυρα και έχασαν τη ζωή τους,

έγινε φιλικός αγώνας ανάμεσα στους παλαιμάχους του ΑΟ Κέρκυρα και του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου. Μια εκδήλωση τιμής και μνήμης που συγκίνησε τους πάνω από 150 Σέρβους και Έλληνες οι οποίοι βρέθηκαν στο γήπεδο.
Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης χαιρέτησαν ο πατέρας Κοκκινόπουλος εκ μέρους του Επισκόπου Νεκταρίου, μεταφέροντας ευχές  και παράλληλα τονίζοντας τις αδελφικές σχέσεις των δυο ορθόδοξων λαών. Η αντιπεριφερειάρχης κα Πανδή χαιρέτησε εκ μέρους του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου, στάθηκε στους δεσμούς φιλίας των δυο λαών και επεσήμανε ότι η ΠΙΝ θα στηρίζει πάντα τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Μίλησαν και εκπρόσωποι των Σέρβων τονίζοντας τις αδελφικές σχέσεις και την εκτίμηση ανάμεσα στους δυο λαούς που πάντα στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλον.
Στα διαδικαστικά, είχαμε αρκετές βραβεύσεις από την πλευρά της Κέρκυρας προς τους παλαιμάχους του Ερυθρού Αστέρα, όπως και αυτή του αναμορφωτή του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου Σπύρου Καλογιάννη από τους παλαιμάχους του ΑΟ Κέρκυρα. Ήταν μία συγκινητική στιγμή με τους ποδοσφαιριστές να ασπάζονται τον άνθρωπο που άλλαξε την πορεία του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου, πηγαίνοντάς το από τη Δ΄ και τη Γ΄ εθνική στη Superleague.
Ακολούθησε ο αγώνας στον οποίον έπαιξαν έστω και για λίγα λεπτά, δόξες του παρελθόντος από τον ΑΟ Κέρκυρα, από την ομάδα της Β΄ εθνικής (1968-1975) οι Νάσος Μπρεντάνος, Γιάννης Ζαρείφης, Σπύρος Γιαννούλης, Βίκης Παργινός, ο Κώστας Καλογεράς και ο Μιχάλης Ψάιλας ήταν εκεί, ενώ άλλοι τριάντα παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Κέρκυρα βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο.
Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι ο Ερυθρός Αστέρας τον οποίον ακολούθησαν μεταξύ των άλλων ο σπουδαίος Ντούσαν Σάβιτς, ο Μίλος Σέστις που έπαιξε δυο χρόνια στον Ολυμπιακό Πειραιώς και άλλα σπουδαία ονόματα του σέρβικου ποδοσφαίρου, καθώς και ο κορυφαίος Μίλαν Μάρισιτς, ο οποίος ζει στο νησί και εργάζεται σαν προπονητής. Οι Σέρβοι προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο πεντάλεπτο, μείωσε ο Σφακιανάκης με εξαιρετικό ψαλίδι σε 1-2, σκορ με το οποίο τελείωσε το ημίχρονο. Με γκολ του Σφακιανάκη έγινε το 2-2 για να ακολουθήσουν δυο τέρματα για τον Ερυθρό Αστέρα με φοβερό γκολ από τα 35 μέτρα του Μάρισιτς στο «γάμα» και στη συνέχεια να μειώνει με υπέροχο γκολ ο Ρομπέρτο Μπολάνο.
Υπόσχεση όλων ήταν κάθε χρόνο να γίνεται ένας τέτοιος αγώνας και στην Κέρκυρα και στο Βελιγράδι όπου θα υπάρξει κάλεσμα από τον Ερυθρό Αστέρα.
Είναι γνωστή η φιλία ανάμεσα σε Ερυθρό Αστέρα και Ολυμπιακό και ανάμεσα στις ομάδες και ανάμεσα στους οπαδούς τους. Έτσι βρέθηκαν από τον Σύνδεσμο Φιλάθλων του Ολυμπιακού της Κέρκυρας κάποια παιδιά που αποθέωσαν τον Μίλος Σέστις, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Ερυθρού Αστέρα φωτογραφήθηκαν με το πανό των φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Δείτε πλούσιο φωτορεπρτάζ εδώ
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια