Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών για τις μεγάλες επισκευαστικές ανάγκες των σχολείων (video)

ΣΕΠΕ
26 Σεπτεμβρίου 2018 / 09:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο Κέρκυρας (Μαράσλειο), δάσκαλοι, καθηγητές και η Ένωση Γονέων.

Η συγκέντρωση αυτή βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποδάσισαν τα ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας και ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας, όπως αναφέρουν και στην κοινή τους ανακοίνωση «εκτιμώντας την αδράνεια και την απουσία του Δήμου Κέρκυρας σε σχέση με τις μεγάλες επισκευαστικές ανάγκες των σχολικών μονάδων μας και την τεράστια καθυστέρηση στην υποβολή μελετών και προτάσεων στα αρμόδια Υπουργεία, για την απορρόφηση κονδυλίων που διατίθενται για το σκοπό αυτό, αλλά και μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ». Επίσης αποφάσισαν την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 26 του Σεπτέμβρη, από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι «για την ανάδειξη των προβλημάτων των σχολείων μας και τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων στην κινητοποίηση, προκειμένου να διεκδικήσουμε όχι μόνο την άμεση περάτωση των επισκευαστικών έργων που έχουν εγκριθεί αλλά και την επίλυση συνολικά των προβλημάτων της σχολικής στέγης στην Κέρκυρα, η οποία βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Τη διεκδίκηση ακόμα να πληρώνονται οι λογαριασμοί των σχολείων από το Δήμο και να μην επιβαρύνονται τα σχολεία με τα έξοδα αυτά».



Οι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας συναντήθηκαν με τους αντιδημάρχους Οικονομικών και Παιδείας, Γιώργο Παντελιό και Σταμάτη Απέργη. Παρούσα στη συνάντηση ήταν η Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Μαρία Λάμπουρα καθώς και γονείς.
Τόσο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Αντώνης Κουρσάρης, όσο και η Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Μαρίνα Ράπτη αναφέρθηκαν στο σύνολο των προβλημάτων της εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, με ιδιαίτερη έμφαση στην κάλυψη των επισκευαστικών αναγκών τους, τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και την  κάλυψη των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος που οι εκπαιδευτικοί τόνισαν ότι δεν μπορεί να γίνει από τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων καθώς δεν επαρκούν.
Ο κ. Παντελιός και ο κ. Απέργης τους ενημέρωσαν για τα θέματα αρμοδιότητας του Δήμου και συγκεκριμένα την πορεία των επισκευαστικών εργασιών στα σχολεία, για τις οποίες εφέτος θα διατεθεί ποσό 318.000 ευρώ,  τη διαδικασία εξεύρεσης κτιρίων για τη στέγαση των νηπιαγωγείων και το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ,  ενώ επανέλαβαν ότι - όσον αφορά την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος -  ο Δήμος βρίσκεται σε αναζήτηση νόμιμης λύσης για την επίλυση του προβλήματος.