Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θλιβερές εικόνες «μάχης» στη Λευκίμμη, ενάντια στη χρήση του ΧΥΤΑ

ΧΥΤΑ Λευκίμμης
26 Σεπτεμβρίου 2018 / 07:24

ΚΕΡΚΥΡΑ. Χωρίς τραυματισμούς, έληξαν τα βραδινά επεισόδια της Τρίτης, που προστίθενται στο νέο κύκλο αντιδράσεων που ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού,

με την έλευση διμοιριών ΜΑΤ στο νησί, προκειμένου να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ.
Τα επεισόδια άρχισαν από νωρίς το απόγευμα, όταν ένα φορτηγό με πίσσα για το δρόμο του ΧΥΤΑ, εμποδίστηκε από κάποια άτομα, κατά των οποίων ο οδηγός έχει προβεί σε καταγγελία για δολιοφθορές. Κάτοικοι ωστόσο κατήγγειλαν στο protothema.gr ότι το φορτηγό μετέφερε σύμμεικτα απορρίμματα.
Το βράδυ η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων, εξελίχθηκε σε πεδίο μάχης, όπου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έγινε ρίψη μεγάλου αριθμού μολότωφ από πολίτες ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με βολίδες κρότου-λάμψης και χημικά.
Τα μεσάνυχτα η περιοχή στον περιφερειακό και κοντά στο ΧΥΤΑ στα Μεσορράχια θύμιζε κόλαση, με πολλές εστίες φωτιάς περιμετρικά, σε κάδους αλλά και σε χορτολιβαδικές εκτάσεις με ελαιόδεντρα, πυρκαγιές τις οποίες αντιμετώπισε η Πυροσβεστική. Από τις φωτιές εκτιμάται ότι κάηκαν συνολικά 20 ελαιόδεντρα και δυο στρέμματα έκτασης. Οι Αστυνομία έκανε πέντε προσαγωγές αλλά τελικώς δεν έγινε καμία σύλληψη και οι προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι.