Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μερόπη Υδραίου: Δημοκρατία σημαίνει απρόσκοπτη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου

δημοτικό συμβούλιο
25 Σεπτεμβρίου 2018 / 13:58

«Ποτέ άλλοτε η Κέρκυρα δεν είχε βρεθεί σε αυτή την τραγική κατάσταση. Διεκδικούμε το Δήμο για να αποκαταστήσουμε την ομαλότητα στο νησί».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι δημοτικοί σύμβουλοι και η επικεφαλής της παράταξης ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ Μερόπη Υδραίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για τη διακοπή της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου:
«Η Κέρκυρα ποτέ άλλοτε δεν βρισκόταν σε αυτήν την τραγική κατάσταση με το δημοτικό συμβούλιο να μην μπορεί να συνεδριάσει.
Η ομαλότητα, ο κοινωνικός διάλογος και η ενότητα των δημοτών είναι άγνωστες έννοιες πλέον για το νησί μας, με ευθύνη αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.
Εμείς θέτουμε ως πρώτο στόχο την αποκατάσταση της ομαλότητας στο νησί αλλά και της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο Δήμο, που είναι ο θεσμός που πρεπει να είναι δίπλα και στην υπηρεσία του δημότη.
Σε ένα νησί χωρίς ΜΑΤ και ακρότητες.
Σε ένα νησί που πρέπει να λειτουργούν δημοκρατικά και παραγωγικά οι θεσμοί και κυρίαρχα το ανώτερο όργανο που είναι το δημοτικό συμβούλιο, αλλιώς δεν προσφέρεται έργο για τον τόπο και τον δημότη. Γι’ αυτό επιβάλλεται να λειτουργεί απρόσκοπτα!
 Οι βίαιες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται είναι απολύτως καταδικαστέες.Το μέλλον της Κέρκυρας βασίζεται στην ενότητα και τη συνεργασία όλων των δυνάμεων που νοιάζονται πραγματικά για τον τόπο μας.
Οι πολίτες της Λευκίμμης, που διέκοψαν χθες τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πρέπει να αντιληφθούν ότι η μόνη ελπίδα για να ακουστούν τα επιχειρήματα ή οι καταγγελίες τους, για να γίνει συζήτηση και να δρομολογηθούν λύσεις είναι το δημοτικό συμβούλιο.
Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, έστω και με τους σημερινούς συσχετισμούς, υπάρχουν άνθρωποι αλλά και δυνάμεις που πιστεύουν στο διάλογο, στο δημόσιο έλεγχο και στην αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πολίτες.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει για Έκτακτη Ανάγκη και για σύσταση Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου, κοινής αποδοχής και υψηλής αξιοπιστίας, για το πρόβλημα των απορριμμάτων, επανέρχονται περισσότερο επιτακτικά.
Καιρός να το αντιληφθεί και ο Δήμαρχος».