Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα έρχεται το «Πλοίο της Ειρήνης» από τη Γιοκοχάμα

SUNSPOTS Τravel
25 Σεπτεμβρίου 2018 / 10:25

Την Δευτέρα 1η Οκτώβρη, 2018 το νησί των Φαιάκων και το SUNSPOTS Τravel, καλωσορίζουν το πλοίο «Peace Boat»

Το  99ο ΤαξΊδι του πλοίου  Peace Boat   και η  UN SDG Action Campaign,   που ταξιδεύουν από τη Γιοκοχάμα, θα μεταφέρουν  τους   Στόχους  της Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) του  ΟΗΕ, σε όλο τον κόσμο.
 
Το Σάββατο 1η  Σεπτέβρη, 2018 εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Γιοκοχάμα για να αποχαιρετήσουν το Peace Boat, για το 99ο Παγκόσμιο Ταξίδι του, το πρώτο που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Εκστρατεία Δράσης των Ηνωμένων Εθνών για τους Στόχους της  Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ). Το πλοίο αναχώρησε  από την Ιαπωνία με σκοπό να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση, για τους Στόχους της  Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ). Σε συνεργασία με την Εκστρατεία Δράσης SDG του ΟΗΕ και τα Global Voyages της Peace Boat θα διεξάγουν εκπαίδευση, υπεράσπιση, ανάπτυξη ικανοτήτων και ευαισθητοποίηση για τους  Στόχους της  Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ).
‘’Η εμπνευσμένη συμμετοχή και η δέσμευση του καθενός να αναλάβει δράση είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθούν οι ΣΑΑ. Ο συνδυασμός της εμπειρογνωμοσύνης, των εργαλείων και της δημιουργικότητας της Εκστρατείας Δράσης της SDG του ΟΗΕ με την εμβέλεια και την καινοτόμο προσέγγιση του Peace Boat,  θα μας επιτρέψει να κινητοποιήσουμε περισσότερα άτομα να προχωρήσουν και να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα που αναλαμβάνει δράση για τους  ΣΑΑ" δήλωσε ο παγκόσμιος διευθυντής της εκστρατείας δράσης SDG του ΟΗΕ, Mitchell Toomey.
Ο Διευθυντής και ο Ιδρυτής Του Peace Boat, Yoshioka Tatsuya δήλωσε ότι "το Peace Boat και η Εκστρατεία Δράσης των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΣΑΑ) μοιράζονται κοινούς στόχους. Συνεργαζόμενοι, θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε περισσότερους ανθρώπους για να πετύχουμε την Ατζέντα του 2030".
Κατά την τελετή αναχώρησης απο την Γιοκοχάμα, το Peace Boat διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου και συμβολική δράση για τον εορτασμό της νέας συνεργασίας. Διάφορα συναφή γεγονότα θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένης μιας εκδήλωσης μαζί με το UNDP στο Male, την πρωτεύουσα των Μαλδίβων, στις 17 Σεπτεμβρίου και δράσεις στο πλαίσιο της ημέρας μαζικής κινητοποίησης για την επέτειο της SDG, την Παγκόσμια Ημέρα για # Act4SDGs την 25η Σεπτεμβρίου.
Επιπλέον, η Εκστρατεία Δράσης SDG του ΟΗΕ και το Peace Boat θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη εκπαιδευτικού και οπτικοακουστικού περιεχομένου για τους  ΣΑΑ,με  εκδηλώσεις και εκθέσεις, ώστε να καταστούν τα ΣΑΑ μέρος του Ecoship του Peace Boat, το οποίο θα ταξιδέψει ως Ναυαρχίδα για τους  ΣΑΑ και θα είναι η πλατφόρμα για τα μέλλοντικά ταξίδια του Peace Boat.

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της συμμετοχής και της εμβέλειας των αντίστοιχων δραστηριοτήτων τους, το Peace Boat και η ‘’ Εκστρατεία Δράσης των Ηνωμένων Εθνών για τους ΣΑΑ’’ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται γύρω από τις εμβληματικές πρωτοβουλίες της Εκστρατείας Δράσης της SDG του ΟΗΕ, όπως η Παγκόσμια Ημέρα ‘’ Πράξη για τους  ΣΑΑ ‘’, στις 25 Σεπτεμβρίου,τα SDG Βραβεία και το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Δράσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη, επίσης επί του πλοίου  Peace Boat και στα λιμάνια που επισκέπτεται στα  ταξίδια του.
Η Εκστρατεία Δράσης SDG των Ηνωμένων Εθνών και το Peace Boat ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους μέσω της υπογραφής Μνημονίου Συμφωνίας (MOU) κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου (HLPF) στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, τον Ιούλιο.
Σχετικά με το Peace Boat : Το Peace Boat είναι μια διεθνής ΜΚΟ με έδρα την Ιαπωνία, με ειδική συμβουλευτική θέση στην UN ECOSOC, διοργανώνοντας διεθνή και περιφερειακά ταξίδια για ειρήνη και βιωσιμότητα. Το Peace Boat είναι ένας αφοσιωμένος αγωνιστής για τα SDG. Από το 2016, το σκάφος της Peace Boat ταξιδεύει με το λογότυπο "Global Goals" στο πλευρό του κύτους, το οποίο αντικατέστησε το λογότυπο των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας (ΑΣΧ).
Σχετικά με την Εκστρατεία Δράσης της SDG των Ηνωμένων Εθνών: η Εκστρατεία Δράσης των Ηνωμένων Εθνών  για το SDG είναι ειδική πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών με στόχο να εμπνεύσει και να συνδέσει όλους για να συμμετάσχουν σε ένα παγκόσμιο κίνημα και για να αναλάβουν δράση για τα SDG. Η εκστρατεία δράσης του UN  SDG  συγκεντρώνει τα Ηνωμένα Εθνη, τις εθνικές και τοπικές κυβερνήσεις,  ομάδες νέων,  οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών,  μέσα μαζικής ενημέρωσης και τον ιδιωτικό τομέα, μέσω προσκλήσεων προς δράση, δέσμευσης πολλών ενδιαφερομένων και καινοτόμων και δημιουργικών πλατφορμών.
 
Για περαιτέρω πληροφόρηση :
http://peaceboat.org/english/