Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιήγηση των Φίλων των Παξών : Η μεγάλη κυκλική διαδρομή της Υπαπαντής

Παξοι
24 Σεπτεμβρίου 2018 / 14:16
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΠΑΞΟΙ. Ο Ανδρέας Κουρούπης, ο ειδικός επί των μονοπατιών των Παξών κι η Φαίη Λύχνου θα συνοδεύσουν τους φίλους σε αυτή την περιήγηση εγκαινιάζοντας την ολοκληρωμένη σήμανση της κυκλικής διαδρομής Υπαπαντή

– Άη Γιάννης – Βενετσιάνικο Σπίτι – Καστανίδα – Υπαπαντή. Στην διάρκεια της περιήγησης θα επισκεφτούν το εκκλησάκι του Αγίου Ισαύρου για να θαυμάσουν τις πιο καλοδιατηρημένες τοιχογραφίες των Παξών και την ενοριακή εκκλησία του Άη Γιάννη, ένα παράθυρο σε προηγούμενους αιώνες. Θα περπατήσουν στα Βασιλάτικα με τα παλιά αρχοντικά και στο πλακόστρωτο μονοπάτι προς τα Καλοδικάτικα, θα μπούνε στην εκκλησία του Άη Γιάννη, για να φωτογραφίσουν το λιμάνι της Λάκκας από τον οικισμό της Καστανίδας, θα απολαύσουν την πανοραμική θέα από τον μύλο και τη θέα προς το απέραντο Ιόνιο από το Καθιστικό της Καστανίδας.
Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά και Ελληνικά και θα περιλαμβάνει ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία της περιοχής.
Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, 5:30 με 7:30μμ.
Σημείο συνάντησης: 5 μμ έξω από την εκκλησία της Υπαπαντής, πλησίον Λάκκας.
Συμμετοχή: 8 € για τους Φίλους των Παξών, 13 € για τους επισκέπτες (σας παρακαλούμε να έχετε το ποσό ακριβώς!)
Δηλώσεις συμμετοχής: Χριστόφορος Μπόικος, Φαίη Λύχνου: [email protected]
 ή [email protected] και στα τηλέφωνα: 6944633123 (Φαίη) και 6958158500 (Θάνος).
 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.