Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησαν εργασίες στο «Γεφύρι του Μαυρογιαλούρου»!

Βατωνιές
20 Σεπτεμβρίου 2018 / 06:59
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Το σαθρό υπέδαφος είχε υποχωρήσει τόσο πολύ, που το γεφύρι στις Βατωνιές στην Βορειοδυτική Κέρκυρα είχε μείνει σχεδόν στον αέρα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το έδαφος είχε αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια να υποχωρεί. Χωρίς συντήρηση στο οδικό δίκτυο, το τελειωτικό χτύπημα ήρθε τον περασμένο χειμώνα μετά από βαριές βροχοπτώσεις. Το σαθρό υπέδαφος υποχώρησε τόσο πολύ, που το γεφύρι στις Βατωνιές είχε μείνει σχεδόν στον αέρα. Τα βαριά οχήματα σταμάτησαν να περνούν από κει, τα σχολικά λεωφορεία ούτε λόγος. Όταν έφθασε οι ώρα των εργολαβιών της Περιφέρειας, το διαθέσιμο κονδύλι των 600 χιλ. ευρώ για όλο (!) το βόρειο συγκρότημα, έφτανε ίσα-ίσα για λίγα «μπαλώματα» στους κατεστραμμένους δρόμους.
Οι κάτοικοι της περιοχής, περιμένοντας έναν εργολάβο που ποτέ δεν ερχόταν, τελικά βάφτισαν το πέρασμα «γεφύρι του Μαυρογιαλούρου», μια εύστοχη και χιουμοριστική παρομοίωση με την κλασική ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου για τις «υποσχέσεις» των πολιτικών παραγόντων.  



Η τουριστική σεζόν φθάνει στο τέλος της, ωστόσο το γεφύρι παρέμεινε έτσι όλο το καλοκαίρι.
Η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή, μιλώντας στο enimerosi.com, εξήγησε ότι η στήριξη του γεφυριού είναι έργο που απαιτεί την εκπόνηση μελέτης, την οποία ανέθεσε σε εξωτερικό μελετητή. Σήμερα ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε τις χωματουργικές εργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει. Το στοίχημα είναι να ολοκληρωθεί το έργο πριν τις πρώτες βροχές, γιατί αν ξαναμπεί στην αναμονή, τότε θα μιλάμε για...γεφύρι της Άρτας.  
 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.