Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το σχόλιο του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την ανεξαρτητοποίηση Ποταμίτη & Σιγούρου

Περιφερειακό συμβούλιο
19 Σεπτεμβρίου 2018 / 16:49

«Μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, η συμβίωση δεν ήταν εύκολη υπόθεση» δηλώνει ο Θ. Γαλιατσάτος

Αφού ευχαριστήσω τους συναδέλφους για την κοινή μας πορεία, θέλω να κάνω ορισμένες διαπιστώσεις:
Είναι γεγονός ότι η συνύπαρξη σε μία συλλογικότητα όπως είναι η ΑΝΑΣΑ, όταν μάλιστα υπάρχουν διαφορετικά πολιτικά σχέδια τα οποία είναι γνωστό ότι υπήρξαν, μετά τη διάσπαση το 2015 της πολιτικής παράταξης που μας στήριξε,  δεν είναι μία εύκολη υπόθεση και απαιτεί προφανέστατα συζητήσεις, υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.
Είναι προφανές ότι η φράση των δύο συναδέλφων στο κείμενο τους που λέει «η ανακοίνωση των αυτοδιοικητικών εκλογών δυναμίτισε το θολό τοπίο και επέτεινε το αδιέξοδο» εξηγεί κατά τη γνώμη μου κατά τον καλύτερο τρόπο και τη δική τους πρωτοβουλία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Μιλώντας για την παράταξη, θέλω να προσθέσω ότι η ΑΝΑΣΑ προσπάθησε στο μέτρο του δυνατού με τις δυσκολίες που έχει η νησιωτικότητα, να λειτουργήσει τη δημοκρατία, να λειτουργήσει τη συλλογικότητα, και δεν έθεσε στο αρχείο καμία πρόταση συναδέλφου ποτέ. Αξιοποίησε την προσφορά και τη διαθεσιμότητα όλων των συναδέλφων στο βαθμό που αυτή υπήρχε, υπερασπίστηκε τη διαφορετική άποψη και την πολιτική της αυτονομία, σε κάθε περίπτωση και με κάθε ευκαιρία και είναι περήφανη για αυτό.
Η ΑΝΑΣΑ θα συνεχίσει την πορεία της, βασιζόμενη στις ίδιες ιδέες και τη συγκρότησή της και σκοπεύοντας στην υπηρέτηση των πολιτών και ιδιαίτερα των μη προνομιούχων.
Τέλος, η ΑΝΑΣΑ θα συνεχίσει να προβάλλει με σταθερή προσήλωση την ηθική πλευρά της πολιτικής ως κυρίαρχο στοιχείο μιας φιλολαϊκής παρουσίας στην αυτοδιοίκηση και στην κοινωνία