Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι αλλαγές έρχονται στη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς της Κέρκυρας

Λαϊκή Αγορά
18 Σεπτεμβρίου 2018 / 07:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ομόφωνα εγκρίθηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο η τροποποίηση του Κανονισμού λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς Δήμου Κέρκυρας (Λαϊκή Αγορά).

Οι τροποποιήσεις αφορούν βελτιώσεις στη λειτουργία της με σκοπό να αναβαθμιστεί και να γίνει πιο ανταγωνιστική
Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες από τις αλλαγές που προβλέπει ο νέος κανονισμός 
- Το ωράριο θα εναρμονιστεί με της υπόλοιπης αγοράς (λειτουργία και το απόγευμα)
- Δημιουργείται μεγαλύτερος χώρος για ψαράδικα
- Δίνεται η δυνατότητα να μπουν καινούρια είδη, όπως κρεοπωλεία, αλλαντικά, είδη κηπουρικής και ανθοπωλεία.
- Επίσης στοχεύει σε πιο ορθολογική αξιοποίηση του χώρου. Μέχρι σήμερα τα καταστήματα είχαν όλα όψη προς τον κεντρικό δρόμο, ενώ τώρα κάθε κατάστημα θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά και την μπροστινή και την πίσω πλευρά, έτσι ώστε να αξιοποιείται το σύνολο των χώρων και να υπάρxουν θέσεις για περισσότερους επαγγελματίες. 
- Επίσης θα παραχωρηθεί ένα κατάστημα για τη δημοτική επιχείρηση Κορισσίων εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας
- Με τη νέα δημοπρασία δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν στέγη αρκετοί μικροπωλητές που μέχρι στιγμής δεν διέθεταν κατάστημα. 

Η τροποποίηση του κανονισμού γίνεται με την ευκαιρία της ανανέωσης των μισθώσεων, οι οποίες έχουν λήξει σχεδόν στο σύνολό τους και επείγει να ανανεωθούν με διαγωνιστική διαδικασία.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χάρης Μάστορας τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη ειδικά για την καθαριότητα στο χώρο των ψαράδικων ενώ ο Γιάννης Τρεπεκλής υπογράμμισε την ανάγκη να αναδειχθούν τα ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία του χώρου, ο οποίος υπενθυμίζουμε ότι βρίσκεται στην τάφρο του Νέου Φρουρίου.

Απαραίτητο επίσης θεωρείται, όπως είπε ο αντιδήμαρχος Εμπορίου Άρης Μπαλής, να ανατεθούν σε υπάλληλο του δήμου καθήκοντα επιστάτη της Λαϊκής, ο οποίος θα έχει την ευθύνη καλής λειτουργίας και συνεργασίας με τους εμπόρους.  

Η διαδικασία της δημοπρασίας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.