Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής: Γιατί δεν ήρθαμε στο συνέδριο των αποδήμων Επτανησίων

κερκυραίοι απόδημοι
14 Σεπτεμβρίου 2018 / 17:17

Τους λόγους για τους οποίους δεν μετείχε στο 1ο Συνέδριο αποδήμων Επτανησίων παρουσιάζει σε ανακοίνωσή της η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία, υπενθυμίζοντας ότι αυτή πρώτη έθεσε το θέμα στη Ν. Υόρκη στον περιφερειάρχη πριν δυο χρόνια.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 09/12/2018. Η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής συγχαίρει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την πραγματοποίηση του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Αποδήμων Επτανησίων. Η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής αισθάνεται δικαιωμένη, καθώς μετά από σχετική πρόσκληση της Iονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας προς τον Περιφερειάρχη κ. Θεόδωρο Γαλατσιατο, στην Νέα Υόρκη το 2016, ένα από τα χρόνια αιτήματα των Απόδημων Επτανήσιων Συλλόγων έγινε πραγματικότητα. 
Η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία δεν θέλησε να παρέμβει κατά την διάρκεια του συνεδρίου και εν μέσω πάρα πολλών δημοσιευμάτων σχετικά με την συμμετοχή των συλλόγων και τους συμμετέχοντες, σεβόμενη τους θεσμούς. 
Η Ιόνιος Πολιτιστική δέχθηκε μία γενική και αόριστη ενημέρωση τον μήνα Ιούνιο από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ζητώντας μας αν θα συμμετάσχουμε στο συνέδριο, για να προχωρήσουν στην δωρεάν κράτηση δωματίου . Η απάντηση ήταν άμεση, ενημερώνοντας ότι η Ιόνιος Πολιτιστική θα στείλει εκπρόσωπο και θα ενημερώσει τα σωματεία που εκπροσωπεί. Ταυτόχρονα, ζητήσαμε ουσιαστική ενημέρωση για το συνέδριο, όσο αφορά την εκπροσώπηση των φορέων, καθώς θα έπρεπε να είναι ανάλογη του μεγέθους, της ευρύτητας και της δράσης του κάθε συλλόγου ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος συμμετοχής συλλόγων -σφραγίδας. Αλλά και ταυτόχρονα να εξασφαλιστεί η αποφυγή ηθελημένων ή αθέλητων αποκλεισμών. 
Λόγω της σοβαρότητας του συνεδρίου, η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία θεώρησε ότι αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την δημιουργία ατζέντας και προβολής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας ,με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Υφυπουργού Εξωτερικών αλλά και των τοπικών κυβερνητικών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Ζητήσαμε να μας αποσταλεί, το πρόγραμμα, οι ομιλητές και η θεματολογία, αν θα υπήρξαν ψηφοφορίες ή πορίσματα, ώστε να υπάρξει προετοιμασία και από τους δικούς μας συλλόγους για τα προβλήματα του κάθε νησιού με τον εκπρόσωπό τους.(Κέρκυρα - Ζάκυνθος - Λευκάδα - Παν-Ερείκουσα και Μαθράκι). Δεν πήραμε απάντηση ποτέ στα ερωτήματα που θέσαμε από τον Ιούνιο. Δεν υπήρξε απάντηση σε προσπάθεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με το γραφείο του Περιφερειάρχη. Πώς να προσέλθουμε σε ένα συνέδριο με ειλημμένες αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. 
Για τους παραπάνω λόγους , η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία δεν προσήλθε στο συνέδριο και εκ του αποτελέσματος δικαιώνεται. Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων είναι επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα νησιά μας. Το ζητούμενο είναι να έχει ουσία και αποτέλεσμα, να είναι για τους απόδημους με την συμμετοχή των απόδημων.