Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Μαγειρεύονται» οι υποψηφιότητες για τις περιφερειακές εκλογές

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
14 Σεπτεμβρίου 2018 / 11:31
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η «διαρροή» της επιλογής Καρβούνη από τη ΝΔ άνοιξε τον χορό των υποψηφίων περιφερειαρχών.

Ο Γαλιατσάτος θα υπερασπιστεί τον τίτλο του κατά πάσα πιθανότητα με την ίδια ομάδα ενώ για το Κίνημα Αλλαγής η αυτόνομη κάθοδος είναι μονόδρομος εφόσον η επικείμενη αναμέτρηση επιβίωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει μεγαλοψυχίες και θολωμένες εικόνες.

Ο Κώστας Καρβούνης
«Κλειδώνει», όπως όλα δείχνουν η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Καρβούνη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιόνια Νησιά όσον αφορά τις Περιφερειακές εκλογές. Ο Κώστας Καρβούνης είναι το πρόσωπο, που συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά της ανανέωσης, στα οποία επιμένει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την υποψηφιότητά του, επιβεβαίωσε, μιλώντας στο enimerosi.com, ο ίδιος, με την υποσημείωση ότι αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος. Ο Κώστας Καρβούνης είναι γεωπόνος και στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής Κέρκυρας του ΕΣΠΑ. Είναι επίσης πρώην Διοικητής της Ροταριανής Περιφέρειας Βόρειας Ελλάδας και πρόεδρος στο Ροταριανό Όμιλο Κέρκυρας «Ι. Καποδίστριας».
 
Ο Σπύρος Σπύρου
Η περίπτωση μπορεί να μην έχει παρασκήνιο, αποτελεί όμως το αποκορύφωμα διερευνητικών διεργασιών από το κόμμα. Στο πλαίσιο αυτό βολιδοσκοπήθηκε και ο μηχανικός Αθ. Μακρής, ο οποίος και απάντησε ότι δεν είναι στις προτεραιότητές του σ' αυτήν τη φάση η Περιφέρεια Ιονίων νήσων. Είχε προηγηθεί η «πόρτα» στον Σπ. Σπύρου από τον Κ. Μητσοτάκη, στην Ζάκυνθο πριν από δέκα μέρες, όταν ο αρχηγός της Ν.Δ. ήταν σαφής και κατηγορηματικός στην πρόθεσή του να υποστηρίξει τη βαθιά ανανέωση των στελεχών του. Βεβαίως ο πρ. περιφερειάρχης επιστρέφοντας στην Κέρκυρα, εκδήλωσε την πρόθεσή του παρά ταύτα να ηγηθεί συνδυασμού και γι' αυτόν τον λόγο προχώρησε σε συγκέντρωση στελεχών του Γραφείου του.
Από τις αρχές της εβδομάδας όμως υπήρξαν έντονες οι διαρροές για την επιλογή Καρβούνη, που κλείνει και το στάδιο της προδικασίας τουλάχιστον, για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμως. 
 
Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος
 
Στην αντίπερα όχθη της σημερινής πλειοψηφίας, τα πλέον επώνυμα στελέχη δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για την επανεκλογή του Θ. Γαλιατσάτου. Ενώ δείχνουν ν' αναγνωρίζουν τα πλήγματα που δέχθηκε και η Περιφέρεια από την υπόθεση των σκουπιδιών στην Κέρκυρα εντούτοις φρονούν ότι το εκλογικό σώμα των άλλων νησιών θα μπορούσε να υπερκεράσει μια ενδεχόμενη υστέρηση της εκλογικής απόδοσης στην έδρα της ΠΙΝ. Την υποψηφιότητα Γαλιατσάτου φαίνεται να στηρίζουν και τα στελέχη της Λα.Ε., που σήμερα ηγούνται τομέων της ΠΙΝ. Λέγεται ότι προϋπόθεση να επαναληφθεί η συνεργασία είναι να κινηθεί το ψηφοδέλτιο μακριά από χρίσματα, έτσι ώστε να μην πιστωθεί κομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο περιφερειάρχης από την αρχή ακόμα, ακολούθησε μια τέτοια στάση που τυπικά ικανοποιεί αυτές τις προϋποθέσεις, λένε εκείνοι που υποστηρίζουν μια τέτοια προοπτική.
 
Στο Κιν.Αλλ.
 
Στο Κιν. Αλλ. πιστεύουν πως μπορεί νάχουν μια καλή τύχη στην Περιφέρεια. Στοχεύουν στην συγκρότηση διακριτού συνδυασμού, απαραίτητου και για τις κεντρικές επιδιώξεις του νέου σχήματος, που δίνει μάχη ταυτότητας με τον ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. ζωής και θανάτου, έλεγε πρόσφατα ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης). Πιστεύουν ότι εφόσον και ο Γ. Καλούδης μετακομίσει στη δημοτική παλαίστρα ενώ και η Άντζελα Γκερέκου του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει όπως έγινε στις προηγούμενες εκλογές, έχουν ένα μεγάλο πεδίο από το οποίο μπορούν να αντλήσουν δυνάμεις, διεκδικώντας να παίξουν στα ...play offs. Όλα αυτά βεβαίως εφόσον ξεπερασθούν δημιουργικά οι επιμέρους ομαδοποιήσεις και βρεθεί επικεφαλής με ακτινοβολία και άστρο.
Το πεδίο της περιφερειακής αναμέτρησης έτσι, φαίνεται να ξεκαθαρίζει σχετικά γρήγορα σε σχέση με τον γρίφο των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στην α'βάθμια Αυτοδιοίκηση, που με τα σημερινά δεδομένα προσομοιάζει με θρίλερ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.