Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απόγονος της πριγκίπισσας Σίσσυς, στη συναυλία της Φιλαρμονικής Γαστουρίου στην Αυστρία

Φιλαρμονική Γαστουρίου
13 Σεπτεμβρίου 2018 / 10:56

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη απ’ τις προγραμματισμένες συναυλίες της Φιλαρμονικής Γαστουρίου, «Ομόνοια», στο Bad Ischl της Αυστρίας.

Η συναυλία, πανηγυρική, μιας και συμπίπτει με τα συμπλήρωση 120 χρόνων απ’ το θάνατο της πριγκίπισσας Ελισάβετ / Σίσσυ (πλην των… 120χρονων της «Ομόνοιας»), έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Kurpark, με τον Δήμαρχο της πόλης να καλωσορίζει «μια απ’ τις πιο ιστορικές Φιλαρμονικές της Ελλάδας, με παραστάσεις», όπως σημείωσε, «μέχρι και στο Broadway!» Προτού, το βράδυ, δεξιωθεί την κερκυραϊκή αποστολή. 
Ξεχωριστό, σημειώνεται, το θερμό χειροκρότημα, που απέσπασε το χορευτικό τμήμα της «Ομόνοιας», το οποίο… ξεσήκωσε το αυστριακό κοινό, υπό τους ήχους του «Ζορμπά». 
Χθες το απόγευμα, η Φιλαρμονική εμφανίστηκε στο φημισμένο «Kaiserpark», όπου 
εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, καθώς ανάμεσα στο κοινό βρισκόταν ένας απόγονος της Πριγκίπισσας Σίσσυς.
Δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την γνωριμία αυτή, φωτογραφήθηκε με τον αρχιμουσικό της φιλαρμονικής Σπύρο Ράλλη και με μέλη του διοικητικού συμβουλίου και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το αποτέλεσμα της παράστασης αυτής.
Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ο δήμαρχος του Bad Ischl παραβρέθηκε στην συναυλία φορώντας μάλιστα την παραδοσιακά επίσημη στολή της περιοχής.
Ο κύκλος των παραστάσεων ολοκλήρωνεται απόψε με την τρίτη συναυλία στο φημισμένο Congresshaus.