Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πανδαισία ήχων και χρωμάτων το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Κέρκυρας (video - photos)

Φεστιβάλ χορωδιών
13 Σεπτεμβρίου 2018 / 08:06

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πλημμύρισε η πόλη από μελωδίες, χρώματα, νιάτα. Σχεδόν σε κάθε διαδρομή του,

ο Κερκυραίος ή ο επισκέπτης συναντά χορωδίες, πολλές από αυτές από την άλλη άκρη της γης!
Ένα συναρπαστικό χορωδιακό ταξίδι άρχισε στην Κέρκυρα την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου με τη Συναυλία Φιλίας που έγινε το πρωί, στην Πλατεία Δημαρχείου. Το απόγευμα, άρχισε στο Δημοτικό Θέατρο το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ, με το α’ μέρος του διαγωνισμού παραδοσιακής μουσικής. Σύνολα από την Κίνα, την Ταϋλάνδη, τη Ρουμανία και άλλες χώρες ερνήνευσαν χορωδιακή μουσική της πατρίδας τους.





Την ίδια ώρα δινόταν ακόμα μια Συναυλία Φιλίας, στην Πλακάδα του Αγ. Σπυρίδωνος, με χορωδίες από τη Δανία, την Ελλάδα (Δημοτική Χορωδία ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ),  την Ισπανία και τη Φινλανδία. 
Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ έγινε με την εναρκτήρια συναυλία της διοργάνωσης το βράδυ, στο Παλαιό Φρούριο. Χορωδίες από την Ελλάδα (Παιδική Χορωδία Κερκύρας), την Ταϋλάνδη, την Τουρκία, την Κίνα, την Αργεντινή και την Εσθονία  έδωσαν μια πρόγευση όσων ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες.

Δείτε περισσότερα εντυπωσιακά στιγμιότυπα του φεστιβάλ εδώ

Δεύτερη μέρα 

Το διαγωνιστικό μέρος συνεχίζεται στο Δημοτικό Θέατρο, με Παιδικές, Νεανικές, Μικτές και Γυναικείες Χορωδίες και σύνολα παραδοσιακής μουσικής.
Παράλληλα, στην Πλατεία Δημαρχείου και την Πλακάδα του Αγ. Σπυρίδωνος, συνεχίζονται τα μουσικά ταξίδια στον κόσμο.
Η δεύτερη ημέρα θα κλείσει με την παρέλαση όλων των χορωδιών που θα  ξεκινήσει  στις 6.00 το απόγευμα από το Γυμναστήριο και, περνώντας από την Παλιά Πόλη, θα καταλήξει στο Παλαιό Φρούριο όπου θα γίνει το επίσημο καλωσόρισμα. Στις 8.00 το βράδυ θα ακολουθήσει η Βραδιά Ποπ με Χορωδίες από την Πολωνία, την Αργεντινή και τη Μ. Βρετανία, καθώς και το μέλος της Κριτικής Επιτροπής Tobias Hug.