Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η κατρακύλα του Συντονιστή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Λευκίμμη
12 Σεπτεμβρίου 2018 / 16:27

Ανοικτή επιστολή - απάντηση στον Συντονιστή της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Τόμπρο, κατοίκων της Λευκίμμης.

ΛΕΥΚΙΜΜΗ (ΚΕΡΚΥΡΑ). Πριν από λίγες ημέρες ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κος Αναστάσιος Τόμπρος, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τα τεκταινόμενα στη Λευκίμμη τους τελευταίους μήνες. Ο κύριος Συντονιστής (sic) αναγόρευσε τον εαυτό ταυτοχρόνως σε ανώτατο στέλεχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και σε ανώτατο δικαστή, εξάγοντας πορίσματα, δικάζοντας και καταδι-κάζοντας άτομα και ολόκληρες κοινωνίες. 
Ο συγκεκριμένος κύριος και οι αιρετοί (όλων των επιπέδων) που υπηρετεί επιμένουν να κάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα: η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Λευκίμμης αντιτίθεται σθεναρά στο μοναδικό έγκλημα που διαπράττεται αυτήν την εποχή στην περιοχή, το οποίο δεν είναι άλλο από την απόπειρα λειτουργίας του καθ’ όλα παράνομου χώρου απόθεσης απορριμμάτων. Και η αντίθεση αυτή έχει εκφραστεί με πολλούς τρόπους: πολυπληθέστατα συλλαλητήρια ή συγκεντρώσεις, υπο-γραφές από τα Σωματεία και χιλιάδες πολίτες, ανακοινώσεις/καταγγελίες συλλογικοτήτων που δρουν παράλληλα αλλά συμπληρωματικά, και, τέλος, με ποικίλες προσφυγές στη Δικαιοσύνη. Και επειδή όλοι οι παραπάνω έχουν το θάρρος δημοσιοποίησης της επωνυμίας τους, προκαλείται ο κύριος Συντονιστής να μετρήσει και να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των, κατά δήλωσή του, αποστασιοποιημένων. 
Ο κύριος Συντονιστής αναφέρθηκε σε κοινωνικό διάλογο, ενώ οι πάντες γνωρίζουν ότι τέτοιος διάλογος για το θέμα ουδέποτε διεξήχθη (από το 1998 μέχρι σήμερα). Και τι είπε ο άνθρωπος; «Η έλευση των ΜΑΤ σηματοδότησε τη διακοπή του διαλόγου», δηλαδή αποδίδει όλο το κακό, που συμβαίνει σήμερα, στην έλευση των ΜΑΤ που έστειλε η κυβέρνηση του αρχηγού του. Εδώ ταιριάζει απόλυτα η ρήση, μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι. 
Ο κύριος Συντονιστής προχωρεί και σε άλλη υπέρβαση: αυτοαναγορεύεται σε Μέγιστο Περιβαλλοντολόγο και ζητάει να αδειοδοτηθεί ένα έργο πολλαπλά παράνομο, το οποίο κανένας ενσυνείδητος υπεύθυνος δεν μπορεί να αδειοδοτήσει. 
Το θέμα αφορά ολόκληρο τον κερκυραϊκό λαό. Γι’ αυτό κρίνεται σκόπιμο να παρατεθεί απάνθισμα από την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 29 Μαΐου 2008 ο «ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας», στο νομαρχιακό όργανο του οποίου ήταν, κατά πληροφορίες, και ο σημερινός συντονιστής («η μνήμη με σκοτώνει», έλεγε ο Οδ. Ελύτης): 
«Η βίαιη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των κατοίκων της Λευκίμμης […] είναι η απάντηση της κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματα των Λευκιμμαίων και στην προσπάθειά τους να δώσουν ορθολογική λύση στο οξύ πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που αφορά όλο το νομό. […]. Οι πολίτες έχουν τρόπους να αντισταθούν στην κρατική βία και καταστολή σε όλες τις μορφές της. Και θα μας βρουν συμπαραστάτες σε αυτή του[ς] την αντίσταση. 
Καταδικάζουμε: 
 Την απροκάλυπτη, ωμή βία των ΜΑΤ εναντίον των πολιτών […] 
 Την τραμπούκικη συμπεριφορά και υβριστική φρασεολογία, που […] χρησιμοποίησαν τα «όργανα της τάξης» […]. 
 Την εισαγγελέα Κέρκυρας […], που εκτελώντας άνωθεν εντολές πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων διέταξε και επέβλεπε το όργιο βίας, που συνέβαινε μπροστά στα μάτια της. 
 
Απαιτούμε: 
 Την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ από τη Λευκίμμη και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. 
 Την άμεση απομάκρυνση της εισαγγελέα από την Κέρκυρα ως persona non grata.» 
Στο παρελθόν πολλοί φορείς και χιλιάδες πολίτες απάντησαν με αντιφασιστικά- αντιναζιστικά κείμενα σε ανάλογες προσβλητικές και συκοφαντικές δηλώσεις (περί αυγού του φιδιού κ.τ.λ.). Αυτήν τη φορά αποφεύγεται, προς το παρόν, η συλλογή πολλών υπογραφών προκειμένου να δοθεί το παρόν στη δημοσιότητα το συντομότερο δυνατόν. 
Λευκίμμη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 
1. Ασπιώτη Ελένη Θεοτόκη, αγρότισσα 
2. Βλάχος Αχιλλέας Δημητρίου, ιατρός 
3. Γατσούλης Στέφανος Χρήστου, μηχανικός αυτοκινήτων 
4. Ζερβού Ελένη Νικολάου, ξενοδοχοϋπάλληλος 
5. Θεριανός Δημήτριος Ευαγγέλου, επαγγελματίας 
6. Κάντα Αικατερίνη Γεωργίου, αρχαιολόγος 
7. Κάντας Αντώνιος Ηρακλέους, γεωπόνος 
8. Κάντας Λουκιανός Νικολάου, ιατρός 
9. Κάντας Σπυρίδων Γεωργίου, φυσικός 
10. Καστρινός Νικόλαος Κωνσταντίνου, ηλεκτρονικός 
11. Κοντομάρης Αθανάσιος Χαραλάμπους, έμπορος 
12. Κουλούρη Πανδώρα Ιωάννου, δικηγόρος 
13. Κουρή Μαρίνα Γεωργίου, αγρότισσα 
14. Πανδή Στυλιανή Ιπποκράτους, φυσικός 
15. Πανδής Γεώργιος Φωτίου, ξενοδόχος 
16. Πανδής Νικόλαος Χριστοδούλου, εστιάτωρ 
17. Πανδής Παναγιώτης Σπυρίδωνος, ξενοδόχος 
18. Πανδής Σταμάτιος Σωτηρίου, ιατρός 
19. Σαμοΐλη Άννα Κωνσταντίνου, υποθηκοφύλακας 
20. Σαμοΐλης Νικόλαος Δημητρίου. χημικός 
21. Σουλάνη Αικατερίνη Σπυρίδωνος, αγρότισσα