Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επαφές συνδικαλιστών της Αστυνομίας με τοπικούς φορείς για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης

ΧΥΤΑ Λευκίμμης
12 Σεπτεμβρίου 2018 / 09:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Κέρκυρα βρίσκονται συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ),Γρηγόρης Γερακαράκος και ο Πρόεδρος της

Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α) Ιωάννης Κατσιαμάκας.
Οι συνδικαλιστές συνοδεύονται από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Κέρκυρας Μάνθο Γιαννούλη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας Νίκο Μποζίκη.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων περιλαμβάνει τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων Ταξίαρχο κ. Ιωάννη Ματσούκα και τον Αστυνομικό Διευθυντή Σπύρο Αλαμάνο, την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Νικολέτα Πανδή, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Δήμου Κέρκυρας, Γιώργο Παντελιό καθώς επίσης και το Σύλλογο “Αλεύχιμον” των κατοίκων της Λευκίμμης.


Οι επαφές αυτές εξελίσσονται με φόντο την πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ, στην οποίαν επιρρίπτονται ευθέως ευθύνες στην τοπική αυτοδιοικητική κοινωνία και τα περιφερειακά και κυβερνητικά όργανα για τη διαιώνιση του προβλήματος των απορριμμάτων, που, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «αφέθηκε να εκτραχυνθεί απαραδέκτως», δίχως «ουδείς (να) αναλαμβάνει την ευθύνη της επίλυσής του με όρους κοινωνίας και όχι μικροπολιτικής και μικροκομματικής εκμετάλλευσης». Με αποτέλεσμα, να φθάσει σήμερα στο έσχατο σημείο της σύγκρουσης με εμφυλιοπολεμικούς όρους». 


Σ’ αυτό, δε, το κλίμα, στέλλεται... μήνυμα προς τους αρμοδίους «να αναλάβουν τις ευθύνες τους», να «σκύψουν στο πρόβλημα που δημιούργησαν οι ίδιοι» και να «προστατέψουν την διεθνή εικόνα του τόπου τους, που καθημερινά προσβάλλεται», αντί να «σπαταλούν τη δύναμη της αστυνομίας, αλλά και το πολύτιμο χρήμα του ελληνικού λαού σε επικίνδυνα παιγνίδια». 


Η επίσκεψη στην Κέρκυρα καταγράφεται ως το επόμενο βήμα των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ., στη «γραμμή» της στήριξης των συναδέλφων τους: «Υπό αντίξοες, επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες», σημειώνεται, «δεν φταίει σε τίποτα ο Έλληνας αστυνομικός, να λοιδορείται και να εκτίθεται στα μάτια των πολιτών για τις ανεπάρκειες και τις ευθύνες άλλων…»