Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος

Γενοκτονία
12 Σεπτεμβρίου 2018 / 06:36
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

από το Τουρκικό κράτος. Το πρόγραμμα είναι το εξής:
1. Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, των Αρχαιολογικών χώρων και Ιστορικών Μνημείων, από την ανατολή μέχρι και τη δύση  του ηλίου της 16ης  Σεπτεμβρίου  2018.
2. Φωταγώγηση των οδών και πλατειών των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Τραπεζών, των Αρχαιολογικών χώρων και Ιστορικών Μνημείων κατά τις βραδινές ώρες της 16ης  Σεπτεμβρίου  2018 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
Ώρα 08:00: Έπαρση της Σημαίας στον ιστό του Νέου Φρουρίου με συμμετοχή της Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στο χώρο προ της πύλης του Φρουρίου.
Τέλος προσελεύσεως των επισήμων στον ιερό ναό ώρα 10:55
Ώρα 11:00: Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θ. ΣΠΗΛΑΙΩΤΙΣΣΗΣ στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος.
Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, από την    Δ/ντρια του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας, Δρ. Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Έλενα Βουσολίνου - Ανυφαντή.
Ώρα 11:30: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πόλης από τον   Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, Δήμαρχο Κέρκυρας, Aντ/ρχη Π.Ε-Κέρκυρας, Πρύτανη Ιονίου Πανεπιστημίου, Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Περιφ/κό Διοικητή Λ.Σ, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιόνιων Νήσων. Επίσης από τους εκπροσώπους των Νομικών Προσώπων  που εδρεύουν στο νομό και   επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.
Ώρα 18:25: Υποστολή Σημαίας, όπως κατά την έπαρση.
 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.