Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανασυντάσσεται το Τεμπλόνι, με την υποστήριξη συλλόγων της ευρύτερης περιοχής

ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
10 Σεπτεμβρίου 2018 / 07:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συσπειρώνονται οι κάτοικοι του Τεμπλονιού, τώρα πλέον και με τη συμμετοχή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Μέσης Κέρκυρας,

για την αντιμετώπιση του προβλήματος των σκουπιδιών και του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.
Την Κυριακή το βράδυ πραγματοποιήθηκε Λαϊκή Συνέλευση στο Τεμπλόνι, με τη συμμετοχή των συλλόγων: Εξωραϊστικός Τεμπλονίου, Εξωραϊστικός Γουβιών, Γονέων και Κηδεμόνων Κοντοκαλίου, Πολιτιστικός και Αγροτικός Γιαννάδων, Πολιτιστικός Ποταμού, Χορωδία Ευρωπούλων, Σωματείο Ξεναγών Κέρκυρας.
Αποφασίστηκε οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται στο εξής να είναι από κοινού, ενώ σε περιπτώσεις νομικών ενεργειών, θα συνυπογράφουν όλοι οι σύλλογοι.
Μεγάλη βαρυτητα δόθηκε επίσης στο θέμα της ανακύκλωσης και συζητήθηκαν τρόποι  αυτοοργάνωσης των κατοίκων προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής διαλογής στην πηγή.
Ως προς το θέμα του λεγόμενου «τέταρτου κυττάρου», του όγκου δηλαδή συσσωρευμένων απορριμμάτων δίπλα στον χώρο του δεματοποιητή, εκεί που ήταν το κομπόστ, το οποίο έχει αρχίσει να γιγαντώνεται, οι κάτοικοι αποφάσισαν να χτυπήσουν "καμπανάκι" στον Δήμο Κέρκυρας. Θα ζητήσουν ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών και διαμηνύουν ότι σε ένα δεκαήμερο, εάν δεν γίνουν ενέργειες βελτιώσεις στη διαχείριση, θα αντιδράσουν με ενέργειες τις οποίες θα ανακοινώσουν σύντομα. Παράλληλα, σε συνεννόηση και με τους άλλους πολιτιστικούς συλλόγους αποφασίστηκε να κατατεθεί μήνυση για τη δημιουργία νέας χωματερής.