Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κυρώσεις σε δεκάδες κερκυραϊκές επιχειρήσεις για φορολογικές παραβάσεις

ΑΑΔΕ
08 Σεπτεμβρίου 2018 / 13:10
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τουλάχιστον 40 επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος θα υποστούν από την Κυριακή την διοικητική ποινή αναστολής λειτουργίας

που τους επιβλήθηκε από τα μικτά κλιμάκια ελέγχου που σαρώνουν το νησί των Φαιάκων εδώ και πέντε μέρες. Οι επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται στην πόλη αλλά και στην ύπαιθρο και σε βάρος τους βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, το κατώφλι των οποίων είναι 10 προϊόντα - υπηρεσίες χωρίς αποδείξεις ή άλλως προϊόντα ή υπηρεσίες ύψους 1000 € χωρίς παραστατικό. Οι διοικητικές ποινές που προβλέπονται είναι αρχικώς αναστολή λειτουργίας για 48 ώρες, σε περίπτωση πρώτης υποτροπής 4 μέρες και δεύτερης υποτροπής 10 μέρες.
Παράγοντες της αγοράς επεσήμαιναν στο enimerosi.com ότι οι έλεγχοι έγιναν από πολλά συνεργεία, παράλληλα και ταυτόχρονα σε πολλά σημεία του νησιού. Μικτά συνεργεία απαρτιζόμενα από στελέχη της ΑΑΔΕ, της Επιθεώρησης Εργασίας, του ΕΦΚΑ και των Τελωνείων για τυχόν πώληση λαθραίων προϊόντων. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους που χειρίζονται την υπόθεση, η διοικητική ποινή της αναστολής λειτουργίας επιβάλλεται όταν διαπιστώνεται φορολογική παράβαση ενώ οι παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας επισείουν βαριά χρηματικά πρόστιμα.   
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.