Κυρώσεις σε δεκάδες κερκυραϊκές επιχειρήσεις για φορολογικές παραβάσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τουλάχιστον 40 επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος θα υποστούν από την Κυριακή την διοικητική ποινή αναστολής λειτουργίας

08
Σεπτεμβρίου / 2018

που τους επιβλήθηκε από τα μικτά κλιμάκια ελέγχου που σαρώνουν το νησί των Φαιάκων εδώ και πέντε μέρες. Οι επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται στην πόλη αλλά και στην ύπαιθρο και σε βάρος τους βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, το κατώφλι των οποίων είναι 10 προϊόντα - υπηρεσίες χωρίς αποδείξεις ή άλλως προϊόντα ή υπηρεσίες ύψους 1000 € χωρίς παραστατικό. Οι διοικητικές ποινές που προβλέπονται είναι αρχικώς αναστολή λειτουργίας για 48 ώρες, σε περίπτωση πρώτης υποτροπής 4 μέρες και δεύτερης υποτροπής 10 μέρες.
Παράγοντες της αγοράς επεσήμαιναν στο enimerosi.com ότι οι έλεγχοι έγιναν από πολλά συνεργεία, παράλληλα και ταυτόχρονα σε πολλά σημεία του νησιού. Μικτά συνεργεία απαρτιζόμενα από στελέχη της ΑΑΔΕ, της Επιθεώρησης Εργασίας, του ΕΦΚΑ και των Τελωνείων για τυχόν πώληση λαθραίων προϊόντων. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους που χειρίζονται την υπόθεση, η διοικητική ποινή της αναστολής λειτουργίας επιβάλλεται όταν διαπιστώνεται φορολογική παράβαση ενώ οι παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας επισείουν βαριά χρηματικά πρόστιμα.   

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ