Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι νέοι απόδημοι Επτανήσιοι μοιράστηκαν τις σκέψεις τους με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων
07 Σεπτεμβρίου 2018 / 13:39

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κορυφαία ήταν η συνάντηση του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστασίου, με τους νέους απόδημους Επτανήσιους

που έγινε εκτός προγράμματος του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Αποδήμων Επτανησίων, όταν στο τέλος της δεύτερης μέρας, η αίθουσα του ξενοδοχείου, άδειασε, με τους νέους αποδήμους να παραμένουν εκεί προκειμένου να συναντήσουν και να συνομιλήσουν προσωπικά με τον Αρχιεπίσκοπο, για τις αγωνίες τους, για τις εμπειρίες που έζησαν και τις εικόνες που αποτύπωσαν, τις 15 αυτές ημέρες φιλοξενίας τους στα Ιόνια νησιά. Να μιλήσουν  για την πατρίδα…

Ο Αρχιεπίσκοπος ως καλός Ποιμένας, παρά την κούραση, κάθισε μαζί τους και με υπομονή και αγάπη, άκουσε τον καθέναν πως ζει, πως περνά το χρόνο του, πως είναι ο Επτανήσιος στο εξωτερικό, πως είναι ο νέος άνθρωπος της Ομογένειας.

«Ήταν μία συζήτηση απλή, αλλά τόσο ουσιαστική, τόσο εποικοδομητική» είπε συγκινημένος ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Η κορύφωση της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου με τους νέους Απόδημους Επτανήσιους που βρίσκονται αυτές της ημέρες λόγω του Συνεδρίου στην Κέρκυρα, ήταν, όταν όλοι μαζί έψαλαν συγκινημένοι τον Ακάθιστο Ύμνο. Η άδεια αίθουσα του συνεδρίου γέμισε μελωδία και συγκίνηση.
Οι νέοι απόδημοι Επτανήσιοι έδωσαν την υπόσχεση, κυρίως στον εαυτό τους, να επιστρέφουν, ως αποδημητικά πουλιά, πίσω στην πατρίδα.