Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Grow Greek Tourism Online της Google στα Ιόνια Νησιά

Τουρισμός
12 Μαΐου 2016 / 15:29

ΑΘΗΝΑ. Τις νέες δράσεις της για το 2016 ανακοίνωσε η Google σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Μετά την επιτυχία της πρωτοβουλίας το 2014 και το 2015, όπου περισσότερες από δέκα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκπαιδεύτηκαν σε διαδικτυακά εργαλεία, φέτος το πρόγραμμα ενισχύεται ακόμα περισσότερο με στόχο την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων περισσότερων επιχειρήσεων και επαγγελματιών του τουρισμού στα Ιόνια νησιά, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.
 
Online Advisors
 
Μία ομάδα νεαρών συμβούλων που έχουν εκπαιδευτεί από την Google, οι Online Advisors, θα ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να εξηγήσουν στους επαγγελματίες του τουρισμού τα οφέλη του διαδικτύου και να τους εκπαιδεύσουν στη χρήση διαδικτυακών εργαλείων μέσω εξατομικευμένων εκπαιδεύσεων και ομαδικών σεμιναρίων. Οι ενδιαφερόμενοι για μία δωρεάν εξατομικευμένη εκπαίδευση στον χώρο τους με τους Online Advisors στα Ιόνια νησιά μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, καταχωρώντας το e-mail τους στο https://events.withgoogle.com/grow-greek-tourism-online-1-1/registrations/new. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο ομαδικό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί δωρεάν από τους Online Advisors στην Κέρκυρα (24/05, 16/06), την Κεφαλονιά (26/05) και στην Ζάκυνθο (27/05)μπορούν να εγγραφούν στο : https://events.withgoogle.com/grow-greek-tourism-online-workshops
 
Πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης 
 
Με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση της πρωτοβουλίας, η Google δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης για τον τουρισμό. Μέσα από ένα μεγάλο εύρος θεματολογίας, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε όλα όσα χρειάζονται, από το πώς να βελτιώσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο μέχρι να υιοθετήσουν βέλτιστες πρακτικές ψηφιακού μάρκετινγκ. Οι χρήστες μπορούν επιπλέον να επιλέξουν ένα προσαρμοσμένο πλάνο εκμάθησης και να λάβουν, με την ολοκλήρωση του, πιστοποιητικό παρακολούθησης με την υπογραφή της πρωτοβουλίας GGTO και του ΙΑΒ Europe (Interactive Advertising Bureau).
 
Το διαδίκτυο ως μοχλός ανάπτυξης
 
Σε παγκόσμια κλίμακα, ο ταξιδιωτικός κλάδος ανθίζει σημαντικά μέσω του διαδικτύου, με το 37% των συνολικών πωλήσεων στην Ευρώπη να πραγματοποιούνται πλέον διαδικτυακά. Ταυτόχρονα, παρατηρείται σημαντική αύξηση, ύψους +19% σε σχέση με πέρυσι, των συνολικών αναζητήσεων με τον όρο «Ταξίδι στην Ελλάδα» (“Travel to Greece”), ενώ η αντίστοιχη αύξηση φτάνει το +72% για αναζητήσεις από κινητές συσκευές. Για το Ιόνιο συγκεκριμένα, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία ήταν οι χώρες που την «αναζήτησαν» περισσότερο διαδικτυακά μέσα στο 2015, ενώ σημειώθηκε αυξητική τάση στις αναζητήσεις συνολικά σε σχέση με το 2014. Ωστόσο, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις στο σύνολό τους δεν αξιοποιούν τις δυνατότητες του διαδικτύου στο μέγιστο βαθμό, καθώς μόνο 8% των καταλυμάτων χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να δέχονται κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας τους.