Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλώς ήλθατε και καλή επιτυχία!

Editorial
06 Σεπτεμβρίου 2018 / 13:05

Σε ρυθμούς δημοσίων σχέσεων υψηλής απόδοσης και προσδοκιών και με την παρουσία εδώ υψηλών προσκεκλημένων,

κινείται και προσημαίνεται η επικαιρότητα των ημερών. Σ’ αυτήν τη φάση είναι φρόνιμο να διασκεδάσει κανείς τις όποιες οργανωτικές αστοχίες και τις αδυναμίες «της πρώτης φοράς». Κι αυτό όχι από εκδήλωση εύνοιας ή προτίμησης αλλά διότι έτσι πρέπει να γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ακόμα κι αν οι «δικαιούχοι» τώρα μιας τέτοιας συμπεριφοράς δεν την συνηθίζουν όταν βρίσκονται εκείνοι σε άλλη θέση.

Το απόδημο, επτανησιακό στοιχείο, πληθυσμός κατά πολύ μεγαλύτερος εκείνων που παραμένουν και ζουν στα νησιά, είναι αντικειμενικά πολύτιμο. Στις φλέβες του, εκτός από το επτανησιακό αίμα, ρέει και ο αντικειμενικός κοσμοπολιτισμός, ο προερχόμενος από σχεδόν κάθε γωνιά του Πλανήτη. Οι θεσμοί της Γενέτειρας και οι Φορείς των αποδήμων μόνον κέρδη έχουν να συγκεντρώσουν από μια ζωντανή και δημιουργική, αμφίδρομη σχέση, ακόμα κι αν αυτή περιοριστεί στις δημόσιες σχέσεις και μόνον. Η φλόγα και η ταξιδιάρικη ιδιοσυγκρασία των αποδήμων Επτανησίων προδιαθέτουν για παραπάνω επιτεύγματα, μεγαλύτερες πιστώσεις σχέσεων και ανταλλαγών.

Αν αυτοί μπολιάσουν ακόμα και με μιαν ικμάδα των συγκεντρωμένων δυνατοτήτων εποπτείας και εξειδίκευσης τις κοινωνίες της γενέτειρας κι εφόσον εκείνες αποδείξουν ότι μπορούν να γονιμοποιηθούν έτσι, τότε η αξία του ελληνικού νησιωτικού συμπλέγματος στο Ιόνιο θα εκτοξευτεί! Κι αυτό μάλιστα την εποχή που χαράσσονται οι νέοι εμπορικοί δρόμοι και τα ενεργειακά δίκτυα. Οικονομικές καταστάσεις κλίμακας, στις οποίες κάλλιστα μπορούν να πολωθούν τα νησιά μας! Καλή επιτυχία, από καρδιάς, στο 1ο συνέδριο των αποδήμων Επτανησίων στους Κορφούς!