Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άκαρπες οι έρευνες για την αγνοούμενη κολυμβήτρια στη νότια Κέρκυρα

αγνοούμενη
05 Σεπτεμβρίου 2018 / 11:55

Οι έρευνες συνεχίζονται

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κέρκυρας (ΕΟΔ), άκαρπη ήταν η νυκτερινή έρευνα για την αγνοούμενη κολυμβήτρια στη Νότια Κέρκυρα στην οποία συμμετείχαν μέλη του Υγρού Στοιχείου του τοπικού παραρτήματος της ΕΟΔ.
Μετά από κλήση του λιμεναρχείου Κέρκυρας χθές αργά το βράδυ το διασωστικό σκάφος ΝANSEN κινήθηκε άμεσα και με την καθοδήγηση του θαλάμου επιχειρήσεων έκανε παράκτια έρευνα στην ευρύτερη περιοχή από Πετριτή έως τη Λευκίμμη. Τα αβαθή νερά και τα πολλά αλιευτικά δίκτυα δυσκόλεψαν το έργο των διασωστών. Οι έρευνες συνεχίζονται ακόμα για τον εντοπισμό της άτυχης γυναίκας.




Η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας ενημερώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, για περιστατικό αγνοούμενης κολυμβήτριας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή Πετρίτης – Λευκίμης Κέρκυρας.
Άμεσα, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την περιοχή απέπλευσαν δύο περιπολικά σκάφη και ένα ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και δώδεκα ιδιωτικά σκάφη, ενώ στις έρευνες έλαβαν μέρος και δύο ιδιώτες δύτες καθώς και όχημα Λ.Σ.-από την ξηρά, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.