Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από την έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Σπυρόπουλου (photos)

Κερκυραϊκή Πινακοθήκη
04 Σεπτεμβρίου 2018 / 13:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαινιάστηκε χθες στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη η έκθεση «Μια Οδύσσεια στον αστικό χώρο»

του διακεκριμένου καλλιτέχνη Κώστα Σπυρόπουλου, έργα του οποίου παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Κέρκυρα.
 
Ο Κώστας Σπυρόπουλος, με καταγωγή από την Πάτρα, αναμφίβολα είναι μια ενδιαφέρουσα και πολυσχιδής προσωπικότητα. Αποφοίτησε από την Ιατρική της Αθήνας και στη συνέχεια ταξίδεψε για πολλά χρόνια στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, επεκτείνοντας τις σπουδές του στην Τέχνη και παρουσιάζοντας τα έργα του σε πολυάριθμες εκθέσεις. Είναι καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ για οκτώ χρόνια (2000-2008) δίδαξε ως Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το μάθημα της Εικαστικής Ανατομίας. Σήμερα, έχοντας ένα πλούσιο βιογραφικό, με πολλές διακρίσεις, τιμητικές αναφορές στο έργο του, εκδόσεις βιβλίων του και πολλές συμμετοχές σε εκθέσεις σε όλον τον κόσμο, ασχολείται ενεργά, με συνέπεια και αφοσίωση, τόσο με τη ζωγραφική όσο και με την ιατρική.
 
Ο ζωγράφος με τον πρόεδρο της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης, Μιχάλη Βραδή

Τη χθεσινή εκδήλωση, όπου παρευρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, προλόγισε ο πρόεδρος της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης, Μιχάλης Βραδής. Στη συνέχεια ο Κώστας Σπυρόπουλος παρουσίασε τη δική του οπτική περί τέχνης και αισθητικής, μιλώντας παράλληλα για το έργο του. Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.
 
Η έκθεση συνεχίζεται έως τις 5 Οκτωβρίου 2018 και είναι επισκέψιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00-14.00 και 18.00-21.00.