Παρουσία του Γ. Γ. Λιμένων Χ. Λαμπρίδη τα εγκαίνια του νέου επιβατικού σταθμού του ΟΛΚΕ (video)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίσημα εγκαίνια με Αγιασμό και «κόψιμο κορδέλας» του νέου Νέου Σταθμού εξυπηρέτησης Eπιβατών Kρουαζιέρας (Home Port)

03
Σεπτεμβρίου / 2018

πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα από τον ΟΛΚΕ στο Νέο Λιμάνι Κέρκυρας.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκε και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Γεν. Γραμματέας Λιμένων Χ. Λαμπρίδης. Εκτός από τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΟΛΚΕ στην τελετή των εγκαινιών παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Παντελιός, Νόνη Μάστορα και Θεόδωρος Λουκανάρης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Γκούσης, ο γραμματέας της Νομαρχικής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Τόμπρος, στελέχη του Λιμενικού κ.α. 


  
Η ανάγκη μιας τέτοιας προσθήκης αποφασίστηκε από τη Διοίκηση του ΟΛΚΕ, εξαιτίας του αδιαχώρητου, που εμφανίζεται στον υφιστάμενο Σταθμό, ιδιαιτέρως τις ημέρες της παρουσίας εδώ πολλών κρουαζιεροπλοίων κι έτσι της αποβίβασης πλήθους ημερήσιων επισκεπτών. Ήδη οι εταιρείες, κυρίως εκείνες που χρησιμοποιούν ως αφετηρία το λιμάνι της Κέρκυρας, εκφράζουν την ικανοποίησή τους γι' αυτήν την επένδυση του ΟΛΚΕ, που διευκολύνει τους επιβάτες, να μην παραμένουν εκτεθειμένοι κατά τη διάρκεια των ελέγχων και των διατυπώσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη στατιστική των κρουαζιέρων, η ύπαρξη home port (δηλαδή εκκίνησης ή τέλους μιας κρουαζιέρας) εκλαμβάνεται έως και 18 επιπλέον ώρες παραμονής στο νησί. Παράλληλα αναπτύσσεται γύρω από αυτήν τη δυνατότητα ένας κύκλος πολλαπλών εργασιών από επαγγελματίες του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την τελετή των εγκαινίων