Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπλόκο στην αυτοκινητοπορεία της Λευκίμμης & χρήση χημικών από τα ΜΑΤ (video)

ΧΥΤΑ Λευκίμμης
02 Σεπτεμβρίου 2018 / 18:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην παράκαμψη αεροδρομίου μπλοκάρισαν οι αστυνομικές δυνάμεις την αυτοκινητοπορεία των κατοίκων της Λευκίμμης,

το βράδυ της Κυριακής, εμποδίζοντάς τους να κατευθυνθούν προς το αεροδρόμιο και προς το κέντρο της πόλης, ενώ σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών. 





Οι κάτοικοι, που είχαν σκοπό να κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο και να μοιράσουν φυλλάδια, βγήκαν από τα αυτοκίνητα στο δρόμο και δημιουργήθηκε ένταση και εκνευρισμός. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη διασταύρωση στα Τρία Γεφύρια για να πραγματοποιήσουν εκεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αποκλείοντας την είσοδο προς την πόλη από τη νότια Κέρκυρα. Στην περιοχή δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο με διαμαρτυρίες από τους οδηγούς και μικροσυμπλοκές.







Από τη στιγμή που η ροή των αυτοκινήτων σταμάτησε, ήταν αδύνατον να περάσουν και τα τουριστικά λεωφορεία και οι επιβάτες αναγκάστηκαν να συνεχίσουν πεζή και με τις βαλίτσες στο χέρι, ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος που μοίραζε φειγ βολάν.  






Στη συνέχεια οι κάτοικοι κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης και την πλατεία Σαρόκου και ολοκλήρωσαν την κινητοποίησή τους στο Πεντοφάναρο αποκλείοντας την οδό Καποδιστρίου για λίγα λεπτά με διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης και την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή.