Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Σουρτζίνου στην Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας (φωτορεπορτάζ)

ζωγραφική
31 Αυγούστου 2018 / 10:25

Ο Σπύρος Σουρτζίνος ανήκει στους συνεχιστές της επτανησιακής σχολής και της κερκυραϊκής τοπιογραφίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων του Περιστυλίου, η έκθεση ζωγραφικής «Σπύρος Σουρτζίνος – Αναδρομική».

Γέννημα θρέμμα Κερκυραίος, ο Σπύρος Σουρτζίνος κατέχει διττή ιδιότητα. Συντηρητής έργων τέχνης στη Διεύθυνση Συντήρησης του Υπουργείου Πολιτισμού, με πολυετή πορεία σε βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία τόσο στον ελλαδικό χώρο (Άγιο  Όρος, Άγιος Ιωάννης Θεολόγος Πάτμου, Άγιος Βλάσιος Ξυλοκάστρου) όσο και στην Κέρκυρα (ουρανία Αγίου Σπυρίδωνος Κέρκυρας, Ιερά Μονή Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας), υπεύθυνος για την συντήρηση πολλών έργων της συλλογής του «Αχιλλείου», της Πινακοθήκης του Δήμου, όσο και της αυλαίας του San Giacomo.
Στην Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας, ο Σπύρος Σουρτζίνος φιλοξενείται με την δεύτερη ιδιότητά του, αυτή του ζωγράφου.

Συνεχιστής της επτανησιακής σχολής και της κερκυραϊκής τοπιογραφίας, ανοίγει το δικό του δρόμο παρουσιάζοντας μια Κέρκυρα ρομαντική, μυστηριακή, ποιητική. Και παρότι όπως ο ίδιος λέει «ο Γιαλλινάς είναι παρών στο έργο του», ο ίδιος προχωρά όλο και μακρύτερα, χρησιμοποιώντας στις συνθέσεις του, τη  δύναμη της αφαίρεσης.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Μουζακίτη, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας Τένια Ρηγάκου, οι πρώην Δήμαρχοι Γιάννης Κούρκουλος και Σωτήρης Μικάλεφ, ο πρώην Νομάρχης Ανδρέας Παγκράτης, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών Περικλής Παγκράτης, ο πρόεδρος της Αναγνωστικής Εταιρείας Κερκύρας Γιάννης Πιέρης, ο Κερκυραίος Τηλέμαχος Χυτήρης, στέλεχος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και πολλοί άλλοι κερκυραίοι από τον χώρο του πολιτισμού και των τεχνών. Για την έκθεση μίλησε ο ίδιος ο ζωγράφος Σπύρος Σουρτζίνος.



Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά, 10:00 – 16:00 (εκτός Δευτέρας & αργιών).
Διάρκεια έκθεσης: 30/08/2018 - 23/09/2018
Εγκαίνια: Πέμπτη 30 Αυγούστου & ώρα  8:30 μ.μ.
Χώρος: Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων Περιστυλίου
Επικοινωνία:  26610 48690 & [email protected]

Δείτε το φωτορεπορτάζ εδώ