Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φεστιβάλ ΚΝΕ: Ξενάγηση - εκδρομή στο ιστορικό νησάκι Βίδο

ΚΝΕ
29 Αυγούστου 2018 / 10:41

Κυριακή 2 Σεπτέμβρη, 11:30πμ στο παλιό λιμάνι

Η πρόσκληση  
 
 «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!»
Την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη, μαθαίνουμε την ιστορία του νησιού μας, εμπνεόμαστε από τους νέους κομμουνιστές και κομμουνίστριες που πάλεψαν για ένα καλύτερο κόσμο, τον κόσμο για τον οποίο παλεύουμε σήμερα κι εμείς!
Ήξερες ότι στο νησάκι Βίδο λειτούργησαν, μέχρι και το 1976, μια από τις πιο σκληρές φυλακές ανηλίκων πολιτικών κρατουμένων της χώρας;
Εκατοντάδες ανήλικα παιδιά, που αγωνίζονταν ηρωικά ενάντια στον κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του, μαθητές, στη δική μας ηλικία, οι οποίοι, μπροστά στην «αναμόρφωση» που τους επέβαλλαν, άντεξαν, δεν λύγισαν και δεν δέχτηκαν να αποκηρύξουν τα ιδανικά και την πίστη τους στον αγώνα πέρασαν από το νησί αυτό.
Τον ίδιο δρόμο διαλέγουμε σήμερα κι εμείς, οι νέοι κομμουνιστές μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι που αγανακτούμε με την αδικία του συστήματος και πάμε κόντρα σε αυτούς που, τότε με τα αναμορφωτήρια, τις φυλακίσεις, τις εξορίες, σήμερα με τα σύγχρονα μέσα σωφρονισμού τους, θέλουν να μας κάνουν να σωπάσουμε.
Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε και συνεχίζουμε πιο δυνατοί τον αγώνα μας!
Μαθαίνουμε την ηρωική ιστορία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που έναν αιώνα τώρα, παλεύει με συνέπεια κόντρα στους εκμεταλλευτές του λαού, για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού!
 
Γνώρισε τις θέσεις της ΚΝΕ, έλα μαζί μας στον αγώνα, πάρε μέρος κι εσύ στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, τη μεγάλη γιορτή της νεολαίας!
Κυριακή 2 Σεπτέμβρη, 11:30πμ στο παλιό λιμάνι