Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επικοινωνία Θ. Γαλιατσάτου - Έ. Κουντουρά με αφορμή το θέμα του ΕΟΤ

ΕΟΤ
27 Αυγούστου 2018 / 08:25
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για το ζήτημα σύστασης Υπηρεσίας ΕΟΤ Ιονίων Νήσων με έδρα τα Γιάννενα

επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Υπουργό Τουρισμού ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, η Υπουργός δεν φάνηκε να μεταπείθεται για την παραδοξότητα αυτής της διάρθρωσης.
Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης συζήτησε με την Υπουργό γενικότερο το πρόβλημα των υπαρχόντων Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού (ΠΥΤ) αλλά και των άλλων κρατικών δομών, οι οποίες δεν είναι οργανωμένες στη βάση των 13 Περιφερειών της χώρας. Η απάντηση της Υπουργού ήταν ότι αυτό είναι θέμα του Πρωθυπουργού.

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, συζητήθηκαν τρόποι αντίδρασης.Ο επικεφαλής της "Επτανησιακής Αναγέννησης" Γιώργος Καλούδης έθεσε την πρόταση να γίνει μια ώρα στάση εργασίας σε όλον τον τουριστικό κλάδο, πρόταση που υπερψήφισαν 9 σύμβουλοι και δεν εγκρίθηκε. Πρόταση του Περιφερειάρχη ήταν να συσταθεί επιτροπή προκειμένου να θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την ανάκληση του Προεδρικού Διατάγματος στη συγκρότηση του Οργανογράμματος του Ε.Ο.Τ. για τη λειτουργία της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ηπείρου και Ιονίων Νήσων με έδρα τα Γιάννενα.

Συγκεκριμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε:

-  Την ανάκληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη λειτουργία της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ηπείρου και Ιονίων Νήσων με έδρα τα Γιάννενα
-  Η λειτουργία των κρατικών δομών να ακολουθεί το πλαίσιο της διάρθρωσης των 13 Περιφερειών της χώρας
 - Τη σύσταση Υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού σε επίπεδο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με διεκδικούμενη Υπηρεσία Εσωτερικού του ΕΟΤ Ιονίων Νήσων και Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΠΥΤ)
- Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα παραδοθεί στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες  από επιτροπή τοπικών παραγόντων (αυτοδιοίκηση, βουλευτές , παραγωγικοί φορείς) με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.