Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αδειοδοτήθηκαν 14 δημοτικά γήπεδα του νησιού

Τοπικά πρωταθλήματα
24 Αυγούστου 2018 / 13:45
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η αλλαγή στον τρόπο αδειοδότησης ενός γηπέδου, όπου πλέον ο Δήμος είναι αυτός ο οποίος αποφασίζει, λογικό είναι να κάνει ευκολότερο

το έργο απόκτησης της άδειας. Και αυτό γιατί ο Δήμος Κέρκυρας ελέγχει και αδειοδοτεί τα δικά του γήπεδα (ανήκουν στον ΔΟΠΑΠ), γήπεδα στα οποία οι παράγοντες των ομάδων με πολύ προσωπική δουλειά και βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη έχουν στα περισσότερα κάνει σπουδαία δουλειά και είναι και ανθρώπινα και κατάλληλα.
Έτσι η νέα αδειοδότηση έγινε σύμφωνα με τον νόμο Ν. 4479/2017. Πριν από αρκετό καιρό το γήπεδο των Νυμφών και αυτό τον Αγ. Δέκα είχαν αδειοδοτηθεί, ενώ τελευταία ο Δήμαρχος Κ. Νικολούζος υπέγραψε τις αδειοδοτήσεις για τα άλλα γήπεδα που είναι: Αυλιωτών, Αχαράβης, Καρουσάδων, Κασσιώπης, Σκριπερού, Κοντοκαλιού, Καστελλάνων Μέσης, Στρογγυλής, Αγ. Ματθαίου, Πετριτή, Περιβολίου και Λευκίμμης.
Είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που πήραν άδεια τόσο νωρίς και δεν έχουμε την παρέμβαση ομάδων και ΕΠΣΚ προς τον Δήμο. Με τις άδειες αυτές υπάρχει η πιστοποίηση ότι οι εγκαταστάσεις πληρούν όλους τους απαραίτητους όρους για να γίνονται οι αγώνες και η διάρκεια των αδειών είναι για τρία χρόνια.
Βέβαια θα πρέπει κάθε τόσο να γίνονται και οι απαραίτητοι έλεγχοι, γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν κάτι «στραβώσει» και χρειάζεται διόρθωση για να ισχύει η άδεια. Ελπίζουμε να μην εγκαταλειφτεί κάθε έλεγχος τα τρία επόμενα χρόνια.
Επίσης θα περιμένουμε να δούμε στο γήπεδο στο Κοντόκαλι πότε και πως θα λύσουν το πρόβλημα της βρώμας με τα βουνά από τα σκουπίδια και την επικίνδυνη για μολύνσεις τάφρο που είναι δίπλα.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια