Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντεπίθεση Υδραίου σε Δήμαρχο & Περιφερειάρχη για το έργο του ΄Φοίνικα΄

Φοίνικας
24 Αυγούστου 2018 / 13:18

Παράταξη ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ: Το έργο του Φοίνικα δεν θα προχωρήσει με τους ανθρώπους του χθες, αυτούς που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε απάντηση της καυστικής ανακοίνωσης του Δημάρχου Κώστα Νικολούζου αλλά της ανάρτησης του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου, από τη δημοτική παράταξη ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
‘«Ο Δήμαρχος που μετέτρεψε την Κέρκυρα σε χωματερή, επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις εις βάρος της Μερόπης Υδραίου, απομονώνοντας μία φράση της για το έργο του Φοίνικα.
Προφανώς το κάνει για να αποφύγει την αλήθεια και την πραγματικότητα αφού υπάρχει μηδενική πρόοδος στο έργο.
Δεν έχει υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας με την αρχαιολογική υπηρεσία ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η επικαιροποίηση και τροποποίηση της στατικής μελέτης.
Φυσικά εκκρεμεί στη συνέχεια και η έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Όπως όλοι αντιλαμβάνονται ούτε λόγος μπορεί να γίνει για δημοπράτηση του έργου και έναρξη των εργασιών.
Το έργο του Φοίνικα δεν θα προχωρήσει με τους ανθρώπους του χθες, αυτούς που αποδεδειγμένα δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Εξάλλου, να μην ξεχνάμε ότι είχε ενταχθεί και στο παρελθόν και απεντάχθηκε επειδή δεν έγιναν έγκαιρα οι ενέργειες που έπρεπε.
Χαίρομαι δε που ενόψει εκλογών μου επιτίθεται και ο Περιφερειάρχης προσπαθώντας μάταια να βγει από το δύσοσμο κάδρο των σκουπιδιών και των δικών του ευθυνών.
Η υλοποίηση της αποκατάστασης του Φοίνικα θα γίνει από μια Νέα Δημοτική Αρχή που θα λειτουργεί με σοβαρότητα, συγκρότηση και αποτελεσματικότητα.
Οι δημότες της Κέρκυρας κρίνουν από το αποτέλεσμα. Και σε αυτό το πεδίο, η κρίση των πολιτών είναι καταδικαστική για τους ανθρώπους του χθες».