Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσία του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού η παραλαβή του νέου κτηρίου

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
24 Αυγούστου 2018 / 10:48

Το κτήριο είναι προσφορά της Τραπέζης της Ελλάδος στο παράρτημα Κέρκυρας του Ερυθρού Σταυρού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο νεοεκλεγείς Προέδρος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νικόλαος Οικονομόπουλος επισκέφθηκε την Κέρκυρα με ομάδα συμβούλων του, τις 23 και 24 Αυγούστου 2018, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Περιφερειακά Τμήματα της Ελλάδος.
Σήμερα παρευρέθηκε στην πραγματοποίηση της τελετής παράδοσης – παραλαβής του νέου κτηρίου του παραρτήματος Κέρκυρας του Ερυθρού Σταυρού, προσφορά της Τραπέζης της Ελλάδος. Πρόκειται για το κτήριο που παλαιότερα στέγαζε την Τουριστική Αστυνομία  στη Σπηλιά.



Νωρίτερα συναντήθηκε εθιμοτυπικά με την Αντιπεριφερειάρχη Νικολέττα Πανδή. ενώ ακολούθησε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Χριστόφορο Λάσκαρι στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας.




Επίσης, το πρωί πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο. Ο κ. Οικονομόπουλος, γιατρός και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πατρέων, τόνισε στο Δήμαρχο ότι στους στόχους του ΕΕΣ περιλαμβάνεται η επικοινωνία και η συνεργασία του με τις τοπικές αρχές   σε όλα τα κοινωνικά θέματα, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο του Ερυθρού Σταυρού.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος τόνισε τη σημασία του κοινωνικού έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των εθελοντικών οργανώσεων, δεδομένων των αυξημένων κοινωνικών αναγκών και της δραματικής περιστολής των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 



Παρών στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ανδρέας Σκούπουρας, ενώ τον κ. Οικονομόπουλο συνόδευαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Χριστόφορος Λάσκαρις, μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου και οι συντονιστές επικεφαλής του Τμήματος Σαμαριτών – Διασωστών.