Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέσσερα μετάλλια στους Πανελληνίους Μαθητικούς

στίβος
11 Μαΐου 2016 / 19:03
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΠΑΤΡΑ. Στους Πανελληνίους μαθητικούς αγώνες, στους οποίους παίρνουν μέρος και οι μαθητές της Κύπρου, που έγιναν στο Παμπελοποννησιακό στην Πάτρα για 2η συνεχόμενη χρονιά, οι Κερκυραίοι μαθητές πήγαν πολύ καλά, αφού κατάφεραν και κέρδισαν τέσσερα μετάλλια, σε έξι συμμετοχές που είχαμε.

Ένα ακόμα δείγμα ότι ο στίβος στην Κέρκυρα είχε παρελθόν, έχει παρόν, αλλά θα έχει και μέλλον. 
Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Μίκος Νεράτζης στο επί κοντώ με άλμα 5.15μ. (έχει 5.20μ ατομικό) και φυσικά έχει πιάσει το όριο για τους φετινούς Παγκόσμιους αγώνες Εφήβων νεανίδων. Ο Δημήτρης Μονόπωλης με επίδοση 15.61μ.  στο άλμα τριπλούν ήταν και αυτός πρώτος, μάλιστα έκανε και ατομικό ρεκόρ και φυσικά έχει το όριο και αυτός για τους Παγκόσμιους αγώνες εφήβων. 
 Από κει και πέρα το αργυρό μετάλλιο και την 2η θέση κατέκτησε ο Παναγιώτης Ματζουρογιάννης στο μήκος, με άλμα 7.09μ., ξεπερνώντας έναν πρόσφατο τραυματισμό.  Στη σφαιροβολία, που δεν έχει η Κέρκυρα πάρα πολλά χρόνια διάκριση, βρέθηκε ο Χ. Βασιλάκης και απέκτησε σφαιροβόλο επιπέδου το νησί, με 17.42μ, κάτω από τις δυνατότητές του, πήρε όμως το χάλκινο μετάλλιο. Η Βάσω Ντίνη στο επί κοντώ κοριτσιών με 3.20μ. ήλθε 5η και ο Α. Φρατζής στο ακόντιο με τρεις άκυρες βολές, δεν πήρε κατάταξη. Ο Παύλος Σκορδίλης, ο άνθρωπος που βγάζει πανελληνιονίκες πάρα πολλά χρόνια τώρα, ήταν στην αποστολή, άλλωστε τέσσερεις από τους έξι αθλητές είναι «δικοί του», επί κοντώ και άλματα και συνεχίζει να είναι εργάτης του κερκυραϊκού στίβου, για περισσότερα από 30 χρόνια τώρα.   
 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια